Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Paeria convoca el Premi Internacional Ciutat de Lleida 2015

L’objectiu del guardó és promoure la projecció internacional del territori

Premi Internacional Ciutat de Lleida
La Paeria convoca el Premi Internacional Ciutat de Lleida 2015.
L’Ajuntament de Lleida convoca la setena edició del Premi Internacional Ciutat de Lleida amb l’objectiu de promoure la projecció internacional de Lleida i la seva àrea d’influència. El guardó reconeix públicament i institucionalment la trajectòria de persones, entitats de la societat civil, empreses i/o institucions que hagin destacat per la seva aportació, a través del seu treball acadèmic, científic, econòmic, social o cultural, a la visibilització, coneixement o ressò internacional de la ciutat de Lleida i el seu territori més proper. Les candidatures es poden presentar a partir d'aquest dilluns, 9 de febrer, i fins al 20 d’abril de 2015.


La presentació de les candidatures pot ser, com en les darreres edicions, per tres vies: presencialment a l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana de la Paeria, per correu postal a la mateixa oficina de la Paeria i per via telemàtica, mitjançant el web de Paeria, accedint a l’apartat Tràmits-Seu electrònica. Les candidatures poden presentar-les els mateixos candidats o bé terceres persones o entitats que proposaran candidats.
 
El jurat, que determinarà la persona o institució que ha de ser guardonada, està presidit per la periodista Rosa Maria Calaf i format pel president del grup Ros Roca i del Consell Social de la UdL, Ramon Roca; el catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals a la Universitat de Lleida, Albert Galinsoga; el periodista i escriptor Lluís Foix, i el tinent d’alcalde i regidor de Turisme i de Projecció Exterior Félix Larrosa.
 
S’incorpora com a nou vocal del jurat el guardonat de l’edició anterior, sent d’aquesta manera un vocal que s’anirà renovant anualment. En l’actual edició de 2015 serà un representant de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, entitat guanyadora de l’edició 2014.
 
El guardó del Premi és una reproducció en bronze de l’anomenat Bronze d’Ascoli, un  document legal de l’any 89 a.C. aparegut a la localitat italiana d’Ascoli. Reconeixia la concessió de la ciutadania romana a un grup de trenta cavallers indígenes hispans de la vall mitjana de l’Ebre, entre ells, tres de les terres de Lleida, que van participar en la guerra social italiana. Aquest és el document conegut més antic on apareix el nom en llatí de la ciutat, Ilerda. La peça és la primera mostra original existent que representa la vinculació del territori amb l’exterior.
 
El 2009 es va convocar la primera edició d’aquest Premi, que va rebre tretze candidatures. El jurat va decidir atorgar el Premi Internacional Ciutat de Lleida al cardiòleg i professor emèrit de cirurgia cardiovascular i toràcica del Centre Mèdic de la Universitat de Loiola Stritch a Maywood, Illinois (EUA), Dr. Roc Pifarré Florejachs.
 
En l’edició de 2010, amb deu candidatures presentades, el jurat va decidir atorgar a la Universitat de Lleida el guardó, atesa la seva llarga història, la presència internacional d’alumnes lleidatans, les publicacions internacionals realitzades pels docents de la universitat, així com també la presència d’estudiants estrangers a la universitat.
 
L’any 2011 es van presentar vuit candidatures. El jurat va decidir atorgar-lo a Custodi Dalmau Salmón (Custo Dalmau) per haver projectat la ciutat de Lleida arreu del món amb la seva tasca empresarial i pública, com la desfilada a la Seu Vella l’any 2008.
 
En l’edició de 2012 es van rebre sis candidatures i el jurat va decidir concedir el Premi al Dr. Ferreruela, oftalmòleg. El jurat va destacar en la seva decisió la seva dilatada trajectòria dedicada a activitats humanitàries en l’àmbit de l’oftalmologia a diversos països del món i com a promotor de la Fundació Ferreruela Sanfeliu.
 
El 2013 el jurat va valorar les quinze candidatures presentades i l’empresa guardonada va ser Lleida.net per la seva clara aposta per l’emprenedoria i la innovació i per portar el nom de Lleida arreu del món.
 
L’any passat es van presentar vuit candidatures, sent l’entitat guardonada l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, per l’alt nivell d’activitat i projecció internacional en l’àmbit de la investigació científica que desenvolupa aquest centre.
 
Tota la informació del Premi i les bases completes es podran consultar, a partir del dia 9 de febrer, al web www.paeria.cat/preminternacional.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat