Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Pla local de responsabilitat social dóna feina a nou persones discapacitades en set mesos

Avui s'ha constituït el grup mixt de responsabilitat social amb la participació de 38 entitats del tercer sector de Lleida

La Paeria,tercer sector,Pla de responsabilitat social,
La reunió ha comptat amb la participació de 39 entitats del tercer sector. (Foto: Ares Valdés)
Fins a nou persones amb discapacitat o risc d’exclusió social es troben treballant en empreses de Lleida gràcies a la mediació que l’Ajuntament de Lleida porta fent des de fa set mesos. Aquestes són les primeres persones a les quals s’ha donat feina amb el Pla de responsabilitat social corporativa, el qual té l’objectiu d’impulsar que empreses, institucions i administracions contractin persones que pateixen alguna discapacitat, exercint així el dret al treball. 


Una quarantena de representants d’entitats del tercer sector, sindicats i sectors empresarials de la ciutat s’han reunit aquest matí a la Paeria per crear el grup mixt de responsabilitat social i formalitzar així la figura del comissionat. Entre elles es trobaven representants d’Aspros, Aspid, Down Lleida, Prosec o Pas a Pas.

A través de la sensibilització, “volem que Lleida sigui capdavantera amb la igualtat efectiva dels drets”, ha explicat l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ha presidit la reunió del grup mixt. A banda dels beneficis financers que comporta contractar una persona amb discapacitat, la Paeria vol incentivar les empreses, creant reconeixements i sensibilitzant les persones que “algú amb una discapacitat pot fer la mateixa feina que qualsevol altre”.

“Entre les nou persones contractades, es troba una noia amb síndrome de Down que està treballant en un taller de cotxes d’Almacelles”, ha explicat la comissionada de l’alcalde per la Responsabilitat Social Corporativa a Lleida, Rosa Palau. Ha afegit que “es tracta d’una iniciativa pionera amb què estem trencant esquemes”.

D’altra banda, s’ha anunciat que Lleida ha rebut el premi ERI, un guardó estatal que reconeix els esforços realitzats amb polítiques d’igualtat.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat