Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'èxit

Lamentablement vivim en un món on el capitalisme ens té "atrapats", i alhora tots volem aconseguir molts èxits, de vegades amb egoisme i valors poc ètics i amb una manca d'empatia cap al demès i de vegades no ens adonem prou bé dels esforços i trionfs dels demés. Els èxits personals generalment, s'associen l'assoliment de les victòries en una cosa que ens hàgim proposat.

L'èxit personal de vegades és l'herència o llegat dels seus dels seus pares o família, però no sempre té per què ser així sinó al contrari, la majoria de cops, l'èxit ve desencadenat d'un gran treball i d'una mentalitat al darrere, plena de fortalesa i vitalitat.

En política sol passar que els governs i els membres de l'oposició es tenen enveja mútuament. Fins i tot poden arribar a tenir conflictes greus pels èxits d'una bona gestió, pel sou del seu adversari o per qualsevol fita que hagi assolit. M'agradaria que algú em digués si la societat arribarà algun dia a entendre i aplaudir l'èxit de l'altre, sense arribar al límit de l'enveja i l'odi cap a l'adversari que encara està molt present.

Les ciutats i tots els països tenen conflictes de diferents índoles perquè tenen molt instaurada l'enveja, un valor destructiu i tòxic.

Però hi ha bastants motius per ser optimista respecte la resolució dels conflictes que tenim actualment: un dels motius que em fan pensar que podrem revertir aquesta situació és que cada dia tenim joves més ben preparats que estan formant-se acadèmicament ja sigui cursant formació professional, batxillerat, graus o màsters universitaris. La "Generació Z" és la més idònia per canviar moltes situacions socials, econòmiques, administratives, polítiques i financeres.

Uns volen ser metges o científics i volen curar qualsevol malaltia, altres estudien robòtica per tenir totes les comoditats a les nostres llars i alliberar-nos de l'estrès i fins i tot hi ha estudiants que volen formar part de la NASA, per fer descobriments espacials i trobar vida intel·ligent més enllà dels planetes que ja coneixem.

Ells aposten per un món més digital, transhumanista, futurista, solidari, inclusiu, de l'entreteniment, empàtic, ètic i emprenedor. Entenc perfectament aquesta generació. És més: tinc posicions molt properes a ells i estic segur que els "millenials" agafats de la mà amb ells, assolirem l'èxit col·lectiu.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat