Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Saló de l'Esport i Turisme de Muntanya celebra la segona edició amb 62 expositors

La fira, del 6 al 8 de febrer, compta amb una trentena d'activitats paral·leles

estand, Generalitat de Catalunya, STM, Fira de Lleida
Imatge de l'estand de la Generalitat en la primera edició del STM de Lleida. (Foto: Departament d'Agricultura)
El Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya arriba a la seva segona edició amb 62 expositors, dos més que l’any passat, i un increment de la superfície neta d'exposició del 7%. En el marc del certamen, que té lloc del 6 al 8 de febrer al pavelló 3 de Fira de Lleida, s’han programat un total de 31 activitats paral·leles (una onzena més que la passada edició), entre les quals hi ha una demostració de gossos d’atura a càrrec de l’Ajuntament de Llavorsí i una sortida per identificar ocells al parc de la Mitjana.

L’alcalde de Rialp i vicepresident del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich, ha destacat que “les empreses de turisme esportiu creixen any rere any” i la fira és “una de les més importants de la demarcació quant a la producció econòmica”. Així mateix, el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Octavi Miarnau, ha emfatitzat la importància del certamen, ja que, a més, enguany coincideix amb l’Any del Turisme Interior i de Muntanya. Miarnau també ha explicat que el certamen tindrà un globus gegant, el més gran del món.

En aquesta edició, que s’espera assolir els 8.000 visitants de l’any anterior, la fira compta amb la col·laboració de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), que cedirà un rocòdrom. El seu president, Jordi Merino, ha remarcat l’increment progressiu d’excursionistes i senderistes i que la demarcació de Lleida disposa de 3.200 quilòmetres de senders. La inauguració del certamen tindrà lloc aquest divendres, a càrrec del Conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí.

Dues curses en el marc de la fira

També hi ha programades dues curses. Aquest dissabte a les 08.00 hores se celebrarà la MTB Ultramarathon Ciutat de Lleida – STM, una ultramarató de BTT puntuable per a l’Open d’Espanya. La cursa té un recorregut de 123 quilòmetres i 2.000 metres de desnivell positiu pel Segrià i les Garrigues i està organitzada pel Club Ciclista Pedales del Mundo. Per al diumenge està prevista la 2a Cursa i la 2a Caminada de la Boira STM a càrrec de GoGoGo Runners Club.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat