Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La màgia de l’optimisme

Des de fa temps penso que els humans som intel·ligents però ens hem equivocat molt  en confiar múltiples vegades en el sistema actual que és el que ens governa i que ens genera falses il·lusions. Però l'optimisme i els valors humans o ètics estan totalment apartats a un racó invisible d’aquestes institucions.

Com a conseqüència d’aquesta situació que hauria de ser millorable, els grans dirigents del món capitalista s’han “il·luminat” i ja miren per millorar la qualitat de vida de les persones que existim en aquest planeta tenen fundacions que vetllen per la igualtat d’oportunitats. Això és molt positiu i s'ha de remarcar perquè el dia menys esperat en podem veure els seus fruits, amb una rapidesa inimaginable. Crec que estan preparant una nova ordre mundial o "elitocràcia" on totes elles; les grans empreses, dominaran el món tant a nivell social com econòmic i podrem acabar amb temes preocupants com ara el terrorisme, l'esclavitud, la pobresa, la delinqüència,la violència de gènere, l'homofòbia, etc.

A "casa nostra", ens hem equivocat amb el tema català i l'independentisme. Crec que hem retrocedit perquè moltes empreses catalanes al veure el panorama han optat per anar-se’n a altres ciutats com ara Madrid. Aquestes empreses ja no tornaran. Estem confrontats, dividits, exaltats, sense diàleg desde fa anys. Molt enredats. I seria interessant que els qui creiem en el canvi que abans exposava, ens fixéssim en com està el món per culpa dels nacionalismes, les ideologies inventades pels propis humans amb astúcia i picardia.

La política hauria de ser un instrument útil i constructiu, sense sectarisme ni cap tipus de confrontació. Un sistema optimista, digital i accessible a la gent sense jutjar ni discriminar a la gent per motius ideològics, condició, raça, orientació sexual, discapacitat.

Actualment estem patint les conseqüències d’haver avalat un sistema i uns partits que no han estat al costat de la gent quan feia falta. Per aquest motiu han aparegut col·lectius municipalistes, amb valors humanístics, respectuosos amb la diversitat i en favor de la globalització com a sistema global que volen fer front als problemes "reals" de la ciutadania, d'una manera més directa, digital, accessible i alhora d'una forma més professional que és el que vol la gent.

Aquesta gent són els tecnòcrates, un equip de professionals vocacionals que volen oferir una gestió el més eficaç a les institucions que tenim i tinc la convicció que si d’aquí 4 anys aquesta gent s’uneix, s'organitza i es presenta en unes eleccions podrien arrasar i obtenir una representació per estar en un govern municipalista sense ideologia aparent. Algun dia la confrontació s’acabarà i deixarem d’apartar els temes que realment ens preocupen, depositarem la confiança a formacions noves o grups d'electors. Hem d’intentar ser més optimistes perquè refugiar-nos en el dolent de les coses només genera que patiment i la vida és per disfrutar-la.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat