Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Climatitzar una nau de 1.000 m² amb un consum energètic mitjà de 2 kW

El climatitzador evaporatiu Breezair, que Bioaire importa i distribueix en exclusiva per a Catalunya, permet climatitzar una casa de 200 m² amb un consum energètic mitjà de 100 W, el mateix que el d’una bombeta

Bioaire, Breezair, nau industrial
Bioaire s’encarrega de la instal·lació i el manteniment dels equips Breezair. (Foto: Bioaire)
No hi ha millor remei per a la sufocant calor de l’estiu que la frescor de la brisa marina. ¿Però seria possible sentir aquesta mateixa sensació a casa nostra o a la feina? Gràcies a l’empresa Bioaire i als climatitzadors evaporatius Breezair (marca australiana líder mundial en aquest sector), que l’empresa lleidatana importa i distribueix en exclusiva per a Catalunya, ara és possible. A través d’un sistema que reprodueix el procés natural de refredament de l’aire a la riba del mar, amb la tecnologia Breezair s’aconsegueixen ambients nets, frescos i saludables amb un estalvi energètic del 80% respecte a l’aire condicionat tradicional, i amb una humitat relativa controlada.

Avantatges de la climatització evaporativa

La inversió inicial d’instal·lació és molt baixa i es calcula un estalvi energètic del 80% o 90% respecte al sistema convencional. Amb una despesa d’instal·lació, energètica i de manteniment mínima, un empresari pot climatitzar espais industrials grans, cosa completament inviable amb un sistema tradicional.

Estalvi energètic

Breezair pot climatitzar una nau de 1.000 m² amb un consum mitjà de 2 kW en un temps d’entre 15 i 30 minuts. En un espai de 150 i 250 m², a màxima potència, es pot climatitzar amb 1 kW, el consum equivalent d’un assecador de cabells. No obstant això, cal destacar que no és habitual tenir l’equip a màxima potència: la cosa normal és que funcioni a mitjana potència amb un consum de tan sols 600 W per a un espai de 200 m². Amb un sistema convencional es consumeixen 2 kW en un espai de 20 m². La diferència, doncs, és molt notable.

Tecnologia saludable

Els climatitzadors evaporatius Breezair creen espais nets i saludables gràcies a un sistema que recicla l’aire constantment generant corrents d’aire naturals. D’aquesta manera, l’aire d’una nau es renovaria 25 vegades en una hora i es reduiria la temperatura en 10-15 °C respecte a la temperatura exterior. A més, l’empresa lleidatana Bioaire ha detectat que la producció d’aquests espais de treball s’incrementa en un 20% a causa de la millora de l’ambient en què es treballa. També protegeix la maquinària del sobreescalfament.

Microclimes eficients

Si un empresari té una nau de 1.000 m² amb diferents zones com una planta de producció, magatzem i espai d’oficines, a través d’aquesta tecnologia aconseguirà climatitzar zones concretes, sense necessitat de fer-ho totalment. A més, els climatitzadors evaporatius Breezair poden climatitzar una nau industrial fins i tot amb les portes obertes.

Brisa marina

La tecnologia Breezair utilitza el principi natural de l’evaporació de l’aigua per climatitzar els ambients. Mitjançant un equip situat fora de l’edifici es recull aire de l’exterior que passa per uns filtres xopats d’aigua. L’aire de l’exterior refrescat per aquests filtres és impulsat a l’interior gràcies a un ventilador i es distribueix així per tota l’estança, creant corrents d’aire naturals. D’aquesta manera s’aconsegueix refrescar l’ambient i eliminar, al mateix temps, fums i pudors. No cal cap mena d’instal·lació de conductes perquè amb la constant recirculació de l’aire s’aconsegueix refrescar i netejar l’ambient mantenint un nivell òptim d’humitat relativa. Es tracta d’una tecnologia silenciosa, redueix les emissions de CO2, no utilitza gasos nocius ni compressors per refredar l’aire de manera artificial i, a més, és l’únic sistema del mercat que disposa del certificat de no propagació de la legionel·la.

Adaptable a casa

Podem utilitzar la tecnologia Breezair en qualsevol edifici amb uns resultats òptims, cosa que confereix a la nostra llar un ambient molt més saludable.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat