Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Paeria inicia l'adequació de les obres del carrer República del Paraguai

El consistori obrirà un aparcament dissuassiu de quaranta places en un solar d’Alcalde Costa

aparcament, solar, vehicles, Alcalde Costa
El solar acollirà un aparcament amb capacitat per a una quarantena de vehicles. (Foto: Ajuntament de Lleida)
L’Ajuntament de Lleida ha iniciat les obres de renovació del col·lector del carrer República del Paraguai que comportaran a partir d’aquest dilluns restriccions del trànsit a la zona compresa entre el carrer Acadèmia i l’avinguda de Madrid de Lleida. Està previst que aquesta reordenació duri durant uns tres mesos i mig. 


Amb aquestes obres la Paeria, a través de la concessionària Aigües de Lleida, pretén acabar amb el problema de les inundacions que arrossega fa temps tota aquesta zona quan plou de manera abundant. La renovació del col·lector, que està al mig de la calçada, comporta tallar el trànsit, ja que s’ha d’excavar fins a 5 metres de profunditat. Per això, s’ha programat el projecte en dues fases amb l'objectiu d'intentar minimitzar les molèsties i garantir l’accés als veïns i veïnes, la càrrega i la descàrrega i el pas de vehicles d’emergència.

Així, en la primera fase, entre el 2 de febrer i el 15 de març, es tallarà el tram del carrer República del Paraguai i entre el número 29 i la connexió amb Acadèmia, que serà de doble sentit només per al veïnat per a càrrega i descàrrega. En canvi, el tram més pròxim a l’avinguda Madrid serà de sentit únic cap al carrer Ramon Soldevila. El carrer Alcalde Costa, entre els carrers Acadèmia i República del Paraguai, serà de doble sentit d’accés exclusiu per als veïns. En la segona fase, entre el 15 de març i fins al maig, Aigües de Lleida construirà el nou col·lector entre la confluència amb el carrer Acadèmia i el número 29. Serà llavors quan el carrer Alcalde Costa recuperarà el seu sentit únic habitual.

Les obres tenen un pressupost de 356.132 euros i inclouen l’ampliació de la vorera del carrer República del Paraguai a la zona més propera a l’avinguda Madrid i també entre els carrers Acadèmia i Alcalde Costa.

Aparcaments dissuassius

La Paeria ha arribat a un acord amb els propietaris d'un solar d’Alcalde Costa i ha iniciat els treballs per adequar-ne una part com a aparcament de rotació per a una quarantena de vehicles. Està previst que el nou pàrquing, al qual s’accedirà des del carrer Alcalde Costa, es pugui obrir aquesta mateixa setmana si la climatologia permet acabar les tasques de pavimentació del solar.  

D'altra banda, s'està treballant en un nou aparcament al costat del Campus de Cappont, que serà el pàrquing dissuasiu més gran de Lleida i que està previst que s'obri al març amb capacitat per a 600 vehicles.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat