Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Sis espais únics per a onze moments màgics

Descobrint espais i racons de Cervera a través de l’art i la cultura

campanar, església de Santa Maria, Cervera
El campanar de Santa Maria de Cervera acollirà els dies 20 i 21 de juliol un concert de campanes que vol ser una petita mostra dels molts tocs que es feien antigament. (Foto: Ajuntament de Cervera)
D’una banda, l’església de Sant Domènec, un dels indrets més emblemàtics de Cervera no només per la mateixa importància del convent, sinó sobretot perquè esdevé any rere any el centre neuràlgic de la festa de l’Aquelarre. De l’altra, la pianista i compositora Clara Peya i el baixista i productor Vic Moliner viatjant de l’electrònica al rap i la paraula recitada. És a dir: un espai únic de Cervera per a un moment màgic que es produirà el 18 de juliol.

No és l’únic moment màgic que es viurà en un espai únic de la ciutat, i és que a partir del 15 de juliol Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019 reprèn les activitats del Moments Màgics Espais Únics (MMEU), un cicle de microaccions artístiques en llocs singulars. Després de la primera part, que es va celebrar al març amb el títol Sota Teulada, el juliol donarà el tret de sortida a la segona, anomenada A Cel Obert, en el marc de la qual està previst que es desenvolupin onze espectacles en sis espais diferents de la ciutat.

Així doncs, a Sant Domènec hi hem de sumar el fossar de Santa Maria, amb una panoràmica del paisatge de la Segarra dominada per les parets de marge; la plaça Major, on la monumentalitat de la façana barroca de la Paeria trenca la visió del campanar de l’església de Santa Maria; el Celler dels Encants del Llibre, dipòsit-llibreria d’antic que ha tingut funcions de comanda medieval, col·legi d’educació femenina i museu; la Casa Solsona, un dels molts exemples de cases singulars que podem trobar al carrer Major de Cervera que han sabut conservar intacta la seva decoració original, testimoni únic i extraordinari del Modernisme a Cervera, i, finalment, la Casa Museu Duran i Sanpere, un viatge en el temps fins a les formes de vida benestants del segle XIX.

I a Clara Peya i Vic Moliner els hem de sumar, entre d’altres, el compositor i guitarrista Ferran Palau, que presentarà Blanc, el seu tercer disc en solitari; la Mostra de Cinema Etnogràfic, que combina documentals i una selecció de curtmetratges del festival Lo Cercacurts; el poeta Josep Pedrals, de vers agradable i àcid, o l’Hathi, l’elefant protagonista del multipremiat espectacle itinerant del Centre de Titelles de Lleida.

Les entrades per als onze espectacles que tindran lloc en sis espais emblemàtics de la capital de la Segarra es podran adquirir una hora abans que comencin, a les taquilles que s’instal·laran en diferents punts de la ciutat.

Mural participatiu d’accent argentí

Igualment, dins del mateix cicle MMEU, el popular muralista argentí Nicolás Romero, més conegut com a Ever, pintarà un mural de gran format a l’avinguda Duran i Sanpere per al qual requereix la participació ciutadana. En realitat, a partir de converses amb els veïns, passejos pels carrers de la capital de la Segarra, objectes trobats i imatges recollides a Instagram, Romero crearà una obra mural que passarà a formar part de la fesomia de Cervera per reflectir la petjada que la capitalitat cultural vol deixar a la ciutat.

Ever pintarà el mural del 15 al 20 de juliol i la inauguració se celebrarà el dia 20 de juliol. 

Dansa moderna a ritme de Bach

La plaça de l’Església de Guissona (Segarra) serà l’escenari d’un dels actes centrals de la Capital de la Cultura Catalana, l’estrena de l’espectacle Bachendansa el dissabte 20 de juliol. A l’obra, la música barroca i la dansa contemporània es fusionen amb la presència de dos agents locals: la Jove Companyia de l’Escola de Dansa Montse Esteve de Guissona i l’Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior, amb seu a Cervera i dirigida per Jordi Castellà. Els concerts de Brandenburg núm. 3 i 5 de Bach seran les obres més destacades del programa, uns concerts cabdals de la història de la música.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat