Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Sol Picó i Marco Mezquida inauguren el Dansàneu

La 28a edició del Festival de Cultures del Pirineu desplega la seva programació artística del 25 al 30 de juny en diferents espais patrimonials de les Valls d’Àneu

Sol Picó, Marco Mezquida
Picó i Mezquida van oferir la seva 'Cita a cegues' al monestir de Santa Maria d’Àneu. (Font: Dansàneu)
Els municipis d’Esterri d’Àneu, Alt Àneu, Espot i la Guingueta d’Àneu i Escaló són escenari del 25 al 30 de juny d’una proposta artística de to marcadament contemporani que no oblida el seu vincle amb la tradició però que sobretot busca mostrar el valor de l’excel·lent patrimoni de les valls, que els organitzadors entenen “des d’un doble vessant: artístic i arquitectònic però també natural”.

El festival Dansàneu 2019 s’inaugurava el 25 de juny a Santa Maria d’Àneu després d’haver-se vist obligat a canviar de dates per l’anunci inicial de la celebració del Doctor Music Festival a les Valls d’Àneu, fet que va obligar l’organització a compactar la programació del 25 al 30 de juny. La inauguració anava a càrrec d’un dels noms propis de la dansa en les últimes dècades: la ballarina i coreògrafa Sol Picó, Premi Nacional de dansa i un autèntic referent en la creació contemporània, que va proposar el seu duo amb el reconegut pianista menorquí Marco Mezquida, una de les veus musicals més actives i interessants del moment. Picó i Mezquida van presentar la seva particular Cita a cegues al temple espiritual de les Valls d’Àneu, Santa Maria, que a dos quarts de vuit del vespre acollia la inauguració del Dansàneu i un maridatge amb els excel·lents vins del celler Castell d’Encús, que d’aquesta manera repeteixen la col·laboració amb el Festival de Cultures del Pirineu.

Dansa, música i un tast de productes pallaresos a Sorpe seran els protagonistes del 27 de juny abans d’alguns dels plats forts del festival, que tindran lloc l’endemà: excursió a Sant Pere del Burgal, acció artística a Escaló, concert de Lídia Pujol a Isil i tast de Teia (espectacle inspirat en les falles pirinenques) i concert a l’aire lliure a Esterri. 

El festival torna a Santa Maria d’Àneu dissabte amb la preestrena d’Àer (premi Delfí Colomé), dansa contemporània i música electrònica en el marc del projecte en residència del Dansàneu. D’altra banda, Santa Maria d’Àneu acull Espero meravelles de Mirna Vilasís i Xavi Múrcia, amb noves coreografies de l’esbart Sant Martí, i Esterri d’Àneu, l’estrena de Retrat en groc del multipremiat tenora Jordi Molina amb l’esbart Ciutat Comtal. Al vespre el Dansàneu se’n va de falles a València d’Àneu.

Diumenge la jornada començarà amb Sa mateixa, una coproducció del Mercat de les Flors, mentre que L’Auditori de Barcelona clourà el festival a les Planes de Son.

Apunt divulgatiu

Dins de l’apartat de novetats d’enguany, el Dansàneu introdueix abans de començar cada espectacle un breu apunt divulgatiu sobre l’espai patrimonial on es programa l’activitat. En els casos de Sorpe i Son, el festival compta amb el suport de l’expert Albert Velasco, professor de la Universitat de Lleida, que comentarà els retaules de les diferents esglésies així com la singularitat de cadascun dels espais d’una manera molt breu. En el cas d’Isil i Santa Maria d’Àneu, serà l’escriptor i president del Consell Cultural de les Valls d’Àneu, Ferran Rella, l’encarregat de fer la petita introducció sobre el patrimoni.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat