Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Comú aprova celebrar primàries obertes a tota la ciutadania el mes de març

Permetran configurar la llista de l'agrupació d'electors que es presentarà a les eleccions municipals

Comú de Lleida,assemblea
L'assemblea celebrada aquest matí pel Comú de Lleida. (Foto: Comú de Lleida)
L'assemblea celebrada aquest diumenge a l'Ateneu Popular de Ponent ha aprovat per consens el mecanisme de primàries obertes, amb votació presencial oberta a tota la ciutadania de Lleida i també telemàtica per a les persones adherides al Comú. A partir d'aquestes premisses, aprovades per l'assemblea, una comissió desenvoluparà el reglament que regirà el procés, que està previst que se celebri el mes de març.

També s'ha donat suport al gruix del marc organitzatiu que regirà el funcionament de l'agrupació d'electors del Comú, que es basa en un model assembleari, que cerca la democràcia participativa i que aposta per la total transparència, cercant sempre prendre els acords per consens.

En l'assemblea s'han exposat els resultats positius de les trobades de treball de la comissió de programa amb diferents agents de la ciutat per continuar confegint el programa del Comú. Quant a les aportacions, s'han plantejat temes de mobilitat a incorporar en el treball de model de ciutat com són: privatització de l'aparcament de la UdL, aparcament de l'Arnau, recaptació parquímetres,...

Per la seva part, la comissió de tresoreria ha explicat fil per randa l'estat dels comptes i les campanyes endegades "perquè el finançament del Comú ens pugui permetre mantenir-nos independents i no sotmesos a ningú". En l'àmbit del codi ètic, "hem gaudit d'un debat molt viu sobre les retribucions que han de percebre els càrrecs públics, amb riquesa d'aportacions". La comissió de codi ètic ha recollit totes les aportacions d'aquest debat per fer una proposta concreta en la propera assemblea.

L'Assemblea ha valorat molt positivament la repercussió de les denúncies públiques que el Comú ha fet en els darrers dies sobre la gestió dels radars i sobre les irregularitats comeses per la Paeria en la presentació dels pressupostos.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat