Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La tragèdia dels innocents


L'altre dia molts mitjans de comunicació feien ressò d'una imatge d'un socorrista alemany sostenint el cadàver d'un nen que havia mort ofegat després que la pastera en la qual viatjava s'enfonses.

Aquesta imatge colpidora ens encongeix el cor a tots i totes, l'exemple d'aquest nen és un més de milers d'infants que sobreviuen dia a dia per tirar endavant, cercant una vida millor amb un únic equipatge, els somnis i l'esperança. Milers de famílies senceres s'arrisquen cada dia per viatjar a altres indrets per cercar una vida millor i fugir de la misèria, la por, la guerra o la fam.

Iemen, Palestina, Síria, Somàlia, Birmània i així una llista quasi infinita de països on la situació cada vegada és més insostenible i on milers d'infants pateixen penúries. Per exemple milers de nens i nenes iemenis, concretament més de 85.000, han mort de fam en els últims anys a causa de la guerra civil que pateix el país, en la mateixa situació es troben milers de nens i nenes sirians que encara viuen en mig d'un territori totalment hostil.

Les penúries patides per les guerres i les conseqüències que porta en si són les que tenen més ressò a escala mundial però trobem molts altres escenaris on infants es troben en situacions deplorables i inhumanes, com és el cas de moltes nenes de països africans com Somàlia. Moltes nenes somalis són sotmeses a una mutilació genital, essent així violades i humiliades per una pràctica «tradicional» inhumana. Una altra realitat que afecta molts infants a diferents països del món és l'explotació laboral, nens i nens que es veuen obligats a treballar les 24 h del dia amb salaris quasi inexistents i amb unes condicions inhumanes portant a molts i moltes a la mort. Un dels països amb l'índex d'explotació infantil més alt és Birmània i un dels col·lectius més afectats en aquest país és el dels infants rohingya, infants que a causa de la repressió patida per les forces de seguretat birmanes i a l'explotació laboral es veuen obligats a abandonar el país i a emigrar majoritàriament sols a països com Bangladesh on segueixen sent víctimes de la fam i d'altres situacions més macabres.

És desolador i molt preocupant veure en l'estat en el qual es troben milers i milers d'infants arreu del món, la nostra visió occidental i el nostre globus hermètic on vivim ens porta a pensar moltes vegades a què són casos puntuals o fets reduïts i excepcionals però a la crua realitat no és així, cada dia milers de nens i nenes moren cercant tenir una vida millor o sobreviuen a penúries que molt probablement tard o d'hora els portarà a un desenllaç tràgic.

Moltes vegades ens plantegem solucions i ens agradaria canviar-ho però malauradament no està en les nostres mans sinó en mans dels governs i de qui els governa, no ens enganyem, l'immobilisme davant d'aquestes situacions per part dels governs és intencionada i sempre motivada per altres interessos.

Malauradament sempre surten perdent els més innocents i vulnerables, infants amb il·lusions, projectes i simplement amb ganes de viure.

Tanco l'article i com a forma de reflexió amb un fragment de la cançó «Resite y Grita» dels Txarango, cançó que van realitzar amb la col·laboració de nens i nenes refugiats del camp d'Eko a Grècia.

«Contraatacar con tanques de canciones.
Desalambrar vallas y corazones.
Nos armaremos de futuro.
Abre un camino contra el muro.
Levantaremos un mundo mejor.»

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat