Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

I si ens organitzem?

Les ciutadanes i els ciutadans de Balaguer van decidir democràticament en clau republicana en les eleccions del 26-M, i ha tornat a confiar amb l'equip d'Esquerra Republicana de Catalunya, amb Jordi Ignasi Vidal que es converteix en el primer paer en cap de La Paeria de Balaguer, que governarà amb majoria absoluta durant quatre anys a la capital de La Noguera.

Trasllado la meva felicitació als alcaldes republicans d'arreu de Catalunya que van guanyar l'alcaldia on curiosament Balaguer és una de les ciutats amb més vot a la formació d'ERC. Tinc el desig que aquests batlles a banda de defensar la ideologia independentista de més de la meitat de la població i exigir la llibertat dels presos polítics també es dediquin a altres afers i que s'ocupin i preocupin de millorar la situació del centre històric i que tots els balaguerins puguem participar dels nous pressupostos participatius.

Els socialistes que en aquests comicis han revalidat els 3 regidors que tenien a Balaguer, igual que Junts per Balaguer i no podran formar govern com es va rumorejar abans de les eleccions. D'altra banda, el regidor de Balaguer Ara sí conserva la cadira de regidor, com la CUP que es queda amb solament un regidor.

Els resultats d'aquestes eleccions són la resposta de tota la propaganda independentista feta per tot el país la darrera dècada i per la crispació fruit d'un procés independentista que ha seduït a una majoria social bastant amplia, i que s'ha vist alterat després que el govern espanyol apliqués l'article 155 de la Constitució Espanyola.

Crec que aquesta tendència de vot independentista s'anirà desinflant progressivament perquè la gent se'n cansarà de la política tradicional. La política no va de dretes i d'esquerres, ni tampoc d'unionistes o independentistes. Baix el meu concepte va de donar solucions a tota mena de problemes individuals i col·lectius de la ciutadania.

És molt probable que a partir d'ara i vist el panorama que té la ciutat, apareguin nous partits polítics i moviments socials per combatre les majories populistes. Ens hauríem de saber organitzar bé i agrupar-nos per al Balaguer del futur, ja que quatre anys passen ràpid.
Ens cal obrir els ulls d'una vegada per totes, per fer una ciutat de vianants que sigui justa, solidària, emprenedora i amb molta vitalitat.

Quan la gent s'impliqui més en política municipal hi haurem guanyat tots. Perquè no ho oblideu: Balaguer és de tots.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fem escola

Se7opinions

Publicitat
Publicitat