Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Les famílies de gais i lesbianes demanen que s'inclogui l'educació sexual a les aules per lluitar contra l'homofòbia

El 17% de la població mundial té una orientació sexual diferent, la qual cosa representa més d'un milió de persones a Catalunya

gais,lesbianes,UdL,
Imatge simbòlica sobre la diversitat sexual. (Foto: UdL)
Les famílies gais i lesbianes de Catalunya reclamen que s'inclogui l'educació sexual contra l'homofòbia als currículums escolars. Així ho ha expressat aquest matí a Lleida el col·lectiu de gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals, que ha celebrat una trobada pedagògica a la Universitat de Lleida convocada pel Departament d'Ensenyament sobre la diversitat sexual a les aules.


El col·lectiu LGTB insisteix en la necessitat que la diversitat sexual s'entengui com una normalitat per evitar conflictes socials, discriminació o altres tipus de dificultats, sobretot pels joves adolescents, quan descobreixen la seva orientació sexual, majoritàriament durant l'institut. Katy Pallàs, la presidenta de l'Associació de Famílies Lesbianes i Gais, ha recordat que el 17% de la població mundial té una orientació sexual gai, lèsbica, bisexual o transsexual, fet que representa més d'un milió de persones a Catalunya. La jornada ha congregat membres de les comunitats educatives i dels col·lectius contra l'homofòbia.

La jornada s’ha celebrat arran de l'aplicació de la Llei 11/2014, aprovada a l'octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals. Per aquest motiu, mestres, professors i institucions preparen el desplegament de la normativa i reclamen eines per atendre els conflictes generats a les aules per l'orientació sexual dels alumnes. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat