Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Les temàtiques socials, un dels eixos de la Universitat d’Estiu de la UdL

La matrícula es va obrir el 9 de maig i estarà oberta fins a la data d’inici de cada curs, tot i que les persones que s’inscriguin abans del 15 de juny gaudiran de diversos descomptes

Universitat de Lleida, Universitat d'Estiu
En total s’ofereixen 65 cursos en disset municipis de Lleida, un de Girona (Besalú) i un de Barcelona (Igualada). (Foto: Universitat de Lleida)
Dinàmiques de resistència no violenta contra diferents tipus d’opressió, problemes i reptes pendents per assolir el dret universal a la salut, propostes per entendre i combatre la marginalitat, l’exclusió i la discriminació o per lluitar activament contra el maltractament i l’abús sexual infantil són alguns dels temes que s’abordaran en la 27a Universitat d’Estiu de la UdL.

En total s’han programat 65 cursos de diversos àmbits, com ara la salut, l’educació, la història, la gestió del patrimoni, el teatre, la música, la fotografia, el medi ambient, l’energia, la gestió empresarial i les noves tecnologies, que tindran lloc en disset municipis de Lleida, un de Barcelona i un de Girona.

Destaquen el de Menjar i beure a l’Edat Mitjana, amb el cuiner Josep Lladonosa i el periodista especialista en pa Ibán Yarza, entre d’altres; Com ens afecta la música: aplicacions en els àmbits de la salut, l’educació i el màrqueting, a càrrec del doctor en Comunicació, enginyer i músic Jordi A. Jauset Berrocal; Educació de la veu per a docents, amb els cantants Javier Prieto i Sheila López (Norma Desmond); Transició energètica i estalvi per al consumidor, que ensenyarà la manera d’aprofitar les dades que enregistren els comptadors digitals per comparar les tarifes que hi ha al mercat; Impressió de peces 3D, o República, guerra i postguerra, que se centrarà en les persones que van ser represaliades i que es van haver d’exiliar. 

Tornen, entre d'altres cursos, una nova edició d’Art i territori a Agramunt, de les fundacions Viladot i Guinovart, i el curs d’altes capacitats intel·lectuals de la fundació FANJAC, així com el d’intervenció assistida amb animals, el dedicat a la pedra seca, el d’arqueologia a Vilars, que aquest cop inclou el jaciment del Gebut a Soses, i també els cursos de llengües (anglès, italià, català i xinès).

Tots els cursos programats per a aquesta edició apleguen més de 250 professors i se celebraran, la majoria, entre el 25 de juny i el 19 de juliol, tot i que n’hi ha un de programat al juny, un a l’agost, un al setembre i un altre a l’octubre. Dels 65, 32 es duran a terme a Lleida i 7 a la Seu d’Urgell, la seu més antiga dels cursos de la Universitat d’Estiu. Els municipis que acolliran cursos per primera vegada són Soses, Cervera i Besalú, on se celebrarà l’International Course on Medieval Music Performance.

La matrícula es va obrir el 9 de maig i continuarà oberta fins a la data d’inici de cada curs. Les persones que es matriculin abans del 15 de juny tindran descomptes. L’edició del 2018 va tenir 910 participants repartits en 53 cursos.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat