Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

28A. Bloquegem, retrocedim o avancem? Vostè tria

Aquesta és la tria que tots i totes farem al final d’aquesta campanya electoral per les eleccions del 28 d’abril. El meu objectiu? Que les comarques de Ponent i Aran tornin a tenir representació socialista a les cambres baixa i alta. Vull treballar pel territori i vull participar d’aquest projecte de govern de Pedro Sánchez que, en només 9 mesos ha demostrat que era possible acabar amb les retallades i que s’havia de retornar la calma a la societat després d’anys de sacrifici. És el govern Sánchez qui recupera valors com l’apoderament de les dones i el feminisme aglutinador; però també s’ha estat valent i compromès per donar prioritat a la regeneració democràtica, l’educació, la cultura i la ciència, també l’ocupació i el creixement econòmic, i en un nivell mai vist fins ara, la transició ecològica cap la via única de les energies netes. 

Perquè quan els socialistes parlem d’avançar no parlem de ciència-ficció sinó de realitats. Els 9 mesos de govern de Pedro Sánchez ha reconegut el legítim dret a vot de 100.000 persones discapacitades fins ara relegades al racó. En un altre ordre, però sempre en el nivell social, 5.972 mares i pares de Lleida han rebut la devolució de l'IRPF vinculada amb els permisos de maternitat i paternitat dels anys 2014 i 2017. Si ho llegim d’una altra manera, aquestes famílies de Lleida s’han repartit més de 7 milions d’euros en devolucions més interessos. I igualment, des del dia 1 d’abril uns 1000 pares lleidatans es beneficien del permís de paternitat que ja és de 8 setmanes i serà de 16 l’any 2021. Aquestes realitats es poden sumar a la revalorització addicional de pensions que ha beneficiat més de 96.000 pensionistes de la província de Lleida o la paga única addicional per compensar el desviament de preus durant el 2018 que  s'ha aplicat a les pensions de jubilació, incapacitat, viduïtat i orfandat. En xifres concretes,  a Lleida, 1.1 milions d’euros que afecten a 95.729 pensions.  Aquesta és la realitat. Això és el que passa quan els governs governen i ho fan per tota la comunitat, sense distinció. 
 
El dia 1 de juny de 2018 la valentia de Pedro Sánchez va obrir la porta a la recuperació d’un país cansat i malhumorat. Ara, el 28 d’abril, tenim l’oportunitat de consolidar aquest canvi, les polítiques de progrés, el somriure real. Els 9 mesos de govern de Pedro Sánchez han estat plens de determinació i compromís. S’ha continuat treballant, sense treva, deixant de banda, aquells que s’alimenten de la ràbia i viuen pel bloqueig i també aquells que enyoren vells temps quan la tele era en blanc i negre, les nenes només podien ser nenes i bones, les dones teníem prou feina a casa i el món era un món de massa testosterona i poca justícia. 
 
Comença la campanya i jo, humilment, demano a les persones que se sentin properes al projecte de futur del PSC que surtin a explicar als joves que aquest país acabarà sent el que es mereixen, amb més oportunitats, feines dignes, drets i llibertats. Que surtin a explicar a les dones que no pararem fins que la igualtat sigui molt més que una bonica paraula sobre papers que ho aguanten tot. Que surtin a dir als pensionistes que no han de patir per res. A les persones que treballen, que la jubilació està garantida. Us dono la meva garantia que podeu explicar-ho i garantir-ho, perquè tot això és el socialisme i tot això és una realitat demostrada i demostrable en només 9 mesos de govern. És la realitat que ens permetrà AVANÇAR.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Vacaciones Santillana

Publicitat
Publicitat