Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El “vot intel·ligent” a La Paeria de Balaguer

Molta gent en època d'eleccions es sol fer moltes preguntes sobre quin és el futur de la nostra ciutat, a qui hem de votar, quin serà el nostre paer en cap i quins canvis veurem en la gestió municipal. A nivell personal crec que la ciutat anirà molt millor, però per aconseguir-ho tindrem un procés d'evolució a mig-llarg termini, que requerirà un govern estable durant una o dues dècades.

La capital de la Noguera que actualment compta amb un cens de població de 17.000 habitants és una ciutat d’alt potencial i la capital del Prepirineu amb més recursos, amb un teixit associatiu i comercial destacable i un patrimoni d'elevat interès turístic. Però encara queda molt per fer demogràficament, socialment, políticament i alhora econòmicament. Penso que això falla per una important manca d'ambició i d’optimisme dels nostres representants per tal d'engegar projectes de ciutat que siguin innovadors i que atreguin més turisme a la ciutat.

Jo que sempre he estat el primer a votar a totes les eleccions que s'han fet al col·legi de La Noguera, i que també vaig participar activament de la consulta i el referèndum d’autodeterminació, aquest cop si no hi ha novetats crec que no aniré a votar, i en el cas que ho faci ho penso fer a finals de jornada i de forma intel·ligent.

Tinc motius per pensar que hi haurà un increment del vot en blanc, nul o d'abstencions en aquestes eleccions que venen per la desafecció de la política en general i també de les conseqüències irreversibles i confrontació que ha provocat el procés independentista.

Per votar d’una forma més intel·ligent fa falta que coneguem més bé els programes electorals, assistim als mítings, ens obrim a opcions que d'entrada no ens agraden per motius ideològics i siguem més espavilats i alhora "exigents" amb les persones que ens representaran en un futur, perquè la gestió de ciutat és un tema més seriós del que sembla.

Fa uns dies vaig escoltar les declaracions d'un polític, en el programa "Actualitat Plural" de Ràdio Balaguer i crec que almenys queda algun polític a la ciutat que pot donar la talla i marcar diferència per fer una ciutat de progrés, més inclusiu, més competitiu, constructiu, menys classista i transparent.

Estem a menys de dos mesos de decidir quin serà el nostre paer en cap a l’Ajuntament de Balaguer. Estic segur que si aquest regidor entra al nou govern, les dinàmiques que actualment s'estan produint a l'Ajuntament de Balaguer s'erradicaran i la nostra ciutat recuperarà la política d'alt nivell.  

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Vacaciones Santillana

Publicitat
Publicitat