Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Lleida celebra la setena edició de la Diada del Garrotín

El paer en cap, Fèlix Larrosa, destaca el garrotín com a element del patrimoni immaterial de la ciutat de Lleida

Diada del Garrotín, Fèlix Larrosa, Montse Parra, Dolors Pubill, Patricia Rubio, Xavier Pérez, Xavi Boira
La presentació de la 7a Diada del Garrotín va tenir lloc a la Fecoll, al Centre Històric. (Foto: Ajuntament de Lleida)
La Diada del Garrotín de Lleida s’estén a tres dies en la seva setena edició, que se celebrarà del 5 al 7 d’abril. El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha lloat l’organització d’aquesta cita dedicada a un estil musical, el garrotín, que “és un element del patrimoni immaterial de Lleida”. La diada permetrà “projectar a tot arreu que Lleida també és capital pel que fa al garrotín i la rumba catalana”, ha remarcat.

L’alcalde va presidir la roda de premsa de presentació acompanyat de la tinent d’alcalde Montse Parra; les organitzadores de la diada, Dolors Pubill i Patricia Rubio, i Xavier Pérez, president d’honor de la Fecoll, on es va celebrar l’acte. Diferents espais del centre històric, així com el Cafè del Teatre de l’Escorxador i la Regidoria de Cultura, en seran l’escenari.

Tota la riquesa cultural del garrotín i la rumba, a Lleida

La diada començarà el divendres 5 d’abril amb la presentació del llibre Els músics gitanos de la rumba, que comptarà amb la presència del seu autor, Guy Bertrand. Serà a les 19.00 hores a la sala Alfred Perenya de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida. En el decurs de l’acte es projectaran fragments de l’audiovisual Lleida carrinclona, del 1987.

El dissabte 6 d’abril, de les 12.00 a les 14.30 hores, la plaça del Dipòsit acollirà les actuacions de La Rumba Blanca (Pep Lladó i Carlitos Miñarro), Luis de Miguel (L. M. Raya i J. Noró) i, finalment, 4 de la Cera (Álex Fajardo, Jesús Ximénez, Chiqui Amaya i Antonio Cocho Giménez).

El mateix dia La Violeta farà una mostra taller de ball de rumba i garrotín a les 18.00 hores a la plaça de Sant Joan.

El diumenge 7 d’abril els actes s’iniciaran al bar de la Fecoll a les 12.00 hores amb l’actuació dels populars Xavi Boira i Machín. I a les 13.45 hores, altre cop a la plaça del Dipòsit de Lleida, es podrà gaudir de les 24 Rumbes per a Diatònic, amb Carles Belda, Rafaelito i Joanet de Mataró.

La cloenda de la setena edició de la Diada del Garrotín tindrà lloc a les 19.00 hores al Cafè del Teatre de l’Escorxador amb l’actuació de La Violeta i Sabor de Gràcia, que presentaran l’espectacle Sabor a Peret.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat