Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Comú denuncia l’incompliment del contracte de la concessionària dels radars amb la Paeria en no invertir en seguretat vial

Segons el col·lectiu, la UTE Arnó-Sice hauria d’haver invertit 270.000 euros i Ros diu que encara té temps

Comú de Lleida, radars
Membres del Comú, aquest dijous, recollint firmes d'adhesió. (Foto: Comú de Lleida)
El Comú de Lleida ha denunciat aquest dijous que la concessionària del control de trànsit de la ciutat, UTE Arnó-Sice, no ha invertit els euros que, per contracte, havia d’haver destinat durant el 2014 en matèria de seguretat vial a Lleida. Segons el contracte, més enllà de la inversió per la instal·lació dels radars de control de velocitat i les càmeres de vigilància dels semàfors, Arnó havia de destinar 270.000 euros a reforçar la seguretat vial i la prevenció d’accidents. En defensa, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha especificat que encara no ha finalitzat el primer any de contracte de la concessionària per executar les inversions. El paer en cap ha dit que aquest fianlitza al març, en el cas del semàfors amb càmera, i a l'agost, en el cas del radars.  

D'altra banda, el col·lectiu ha criticat que l’Ajuntament no destina els ingressos de les sancions obtingudes per infraccions a millorar la seguretat vial i a la prevenció d’accidents. Denuncien que, a 30 de novembre del 2014, dels 350.000 euros pressupostats, només n’havia invertit 37.000 euros, el 10% del total.

El Comú exigeix explicacions per la “connivència” de l’alcalde amb la UTE i demana a l’equip de govern que faci públics els contractes de totes les concessions perquè la ciutadania en tingui coneixement. Així mateix, critica la passivitat davant del cas dels partits de l’oposició. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat