Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Diputació de Lleida, la primera a donar suport a la consulta del 9-N

La moció de suport del món local a la convocatòria de consulta sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre ha prosperat amb els vots a favor de l’equip de Govern (CiU-CDA) i d’ERC i un vot del PSC

Ple,Diputació de Lleida,9-N
El Ple d'aquest matí ha aixecat molta expectació entre els mitjans de comunicació. (Foto: Diputació de Lleida)
La Diputació de Lleida ha aprovat aquest dilluns en Ple extraordinari la moció que més de sis-cents ajuntaments catalans ja han confirmat que votaran en suport al president Mas i a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre.


El seu president, Joan Reñé, ha destacat la resposta sense tebiesa del món local a defensar amb valentia el dret a decidir. La moció ha prosperat amb els vots a favor de l’equip de Govern (CiU-CDA) i d’ERC i un vot del PSC. Han votat en contra el PP i un diputat del PSC. La resta de diputats socialistes s’han abstingut.

La moció demana a les administracions locals que garanteixin la llibertat individual i el procés democràtic i que facilitin els recursos i els instruments necessaris per fer possible la celebració de la consulta de forma coordinada amb la Generalitat.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha explicat que la voluntat d’aquest Ple “s’emmarca dins del compromís de la Diputació de Lleida de donar suport a la proposta majoritària del Parlament de Catalunya i al decret del president Mas”. Reñé ha afirmat que els estats de tradició democràtica profunda no han de convocar Plens extraordinaris per aprovar la celebració d’una consulta. “A l’Estat espanyol, per desgràcia, en tot allò que fa referència als drets dels catalans, s’acostuma a sentenciar abans de jutjar”.

El president de la Diputació de Lleida ha finalitzat la seva intervenció al Ple extraordinari reiterant que la corporació dóna el màxim suport institucional a un acord que requereix el màxim òrgan representatiu del nostre país, el Parlament de Catalunya. “Tal com es va dur a terme cent anys enrere a Catalunya, les institucions ens unim per fer avançar la voluntat dels nostre poble dotats d’eines legals com es la Llei de consultes referendada pel Consell de Garanties Estatutàries”

L’acord es comunicarà al president de la Generalitat de Catalunya, a la presidenta del Parlament de Catalunya i als grups parlamentaris, així com també a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a l’Associació Catalana de Municipis (ACM), que ho trametran de forma conjunta al president del Govern espanyol, al president del Congrés dels Diputats, al secretari general de les Nacions Unides, al president del Parlament Europeu, al president del Consell de la UE i al president de la Comissió Europea.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat