Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Màrius Serra i un maridatge de vestits de paper i vi, protagonistes del nou cicle de Biblioteques amb DO

Les activitats començaran el 5 de febrer amb una degustació de música popular i finalitzaran el 26 de febrer amb una xerrada viatgera

Biblioteques amb DO,Mollerussa,
Presentació del projecte Biblioteques amb DO, amb l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, la directora de la biblioteca, Diana Solé, i Mireia González, del Celler Castell del Remei. (Foto: Ajuntament de Mollerussa)
La biblioteca comarcal Jaume Vila torna a ser per tercer any consecutiu una de les 48 biblioteques catalanes i una de les 6 de les terres de Ponent que s’han adherit al projecte Biblioteques amb DO, una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat que té per objectiu maridar, a través de diferents propostes, la literatura amb el vi fet al territori sota Denominació d’Origen, segons ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat de la directora de la Biblioteca, Diana Solé, i Mireia González, del Celler Castell del Remei.

Les activitats previstes es concentraran el mes de febrer i comptaran, entre d'altres, amb la presència del mediàtic Màrius Serra i el maridatge d’una selecció de vestits de paper i vins del Castell del Remei, celler que encapçala la iniciativa.
 
En aquest sentit, Solsona ha indicat que, tenint en compte que enguany se celebra el cinquanta aniversari del Concurs Nacional de Vestits de Paper, s’ha volgut apostar per “donar un valor afegit a l’hora de fer un maridatge aplicat a la cultura”. Per la seva banda, Mireia Gonzàlez s’ha mostrat il·lusionada amb el fet de ser el celler de capçalera de la proposta i ha indicat que “l’original” maridatge amb els vestits de paper promet ser “una novetat dins del món subjectiu dels vins”. Aquesta proposta tindrà lloc divendres dia 20 amb la visita guiada que començarà a les 19.00 hores, per després seguir amb una activitat a través de la qual els assistents podran tastar sis vins diferents de les dues bodegues que es maridaran amb sis vestits de paper en una mostra de les tres categories de què es compon el Concurs Nacional de Vestits de Paper. Per tal de poder participar en aquesta activitat caldrà fer una reserva prèvia al telèfon 973 71 22 48.
 
El tret de sortida, però, serà el proper dijous 5 de febrer a dos quarts de nou del vespre amb una degustació de música popular de la mà de l’acordionista diatònic Carles Belda, combinada amb un tast de vi Gotim Bru, per gentilesa del Castell del Remei. El dijous 12 de febrer serà el torn de l’escriptor i comunicador Màrius Serra, el qual, sota el títol "La nota musical dels Costers del Segre, de 2 lletres", presentarà als assistents un seguit d’"enigmàrius" sota la temàtica del vi d’aquesta DO. Serà a les 20.00 hores i anirà acompanyada d’un tast de vi Vilosell, gentilesa del celler Tomàs Cusiné.
 
Les activitats clouran el 26 de febrer a dos quarts de nou del vespre a la biblioteca amb la xerrada viatgera "Bordeus: ostres i vins", que anirà a càrrec de Gerard Espada i Pedro Collado, per gentilesa d’Iltrida Viatges. En el transcurs de la xerrada se servirà un tast de vi Colors Negre, de Castell del Remei. Per al públic infantil també s’ha programat una activitat consistent en un taller d’andròmines i altres coses, fetes amb taps de suro. Es farà el dia 9 i es repetirà l’11 i el 13 a les 18.00 hores. Per poder-lo realitzar cal inscriure’s prèviament a la biblioteca.
 
Concurs d’'instagramers' i concurs d’odes
 
Enguany, com a novetat, també s’ha organitzat un concurs a través d’Instagram sota les etiquetes #mollerussaambDO, #castelldelremei i #igerslleida per tal de compartir fotos a les xarxes socials en relació amb el programa d’activitats de Biblioteques amb DO. Les bases del concurs, que es farà entre l’1 i el 28 de febrer, es podran consultar a partir del primer dia a http://bibmollerussa.wordpress.com. El guanyador s’endurà un lot de vins del Castell del Remei i del celler Tomàs Cusiné, acompanyat d’una selecció de llibres. A més, s’escolliran dotze fotografies per compondre una exposició temporal que es podrà veure tant a la biblioteca com al celler.
 
Així mateix, per a l’últim trimestre de l’any, i com una extensió del cicle, també està previst dur a terme un concurs d’odes amb l’objectiu de trobar una composició poètica que il·lustri l’etiqueta de les ampolles de vi Oda, que s’etiquetaran especialment amb el nom de la biblioteca Jaume Vila per posar a la venda el 2016, segons ha indicat Diana Solé. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat