Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Lleida rep un 18,2% més de visitants estrangers durant el 2014

La Paeria presenta a Fitur dos projectes per potenciar el turisme en familia i de compres

turisme, bus turístic
Visitant la capital del Segrià damunt del bus turístic. (Foto: Turisme de Lleida)
El 2014 les pernoctacions a la ciutat de Lleida es van incrementar un 3,77% respecte de l’any anterior fins arribar a les 264.000 i la capital del Segrià va rebre un total de 179.233 viatgers, una xifra que suposa un 9,10% més que el 2013 i un increment dels viatgers estrangers del 18,19%. Les dades s’extreuen del balanç turístic anual que han presentat aquest dimarts l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el regidor de Turisme, Fèlix Larrosa.


En quatre anys, Lleida ha rebut 658.748 viatgers, amb un increment anual del 13,40%. A més, el nombre de pernoctacions ascendeix fins a les 981.000. La mitjana diària de turistes a Lleida ha estat de 1.203, la millor dada des de l’any 2008. 

Segons Àngel Ros, aquestes dades, tot i que no es poden comparar amb les xifres turístiques de municipis costers, indiquen que el turisme de la ciutat “comença a ser representatiu” i que Lleida es consolida com a destinació turística, sobretot gràcies a l’impuls dels congressos i les convencions internacionals.  

L’atracció de turistes també s’extreu de la bona acollida de la Ruta del Vi, que ha passat dels 30.000 als 113.000 visitants l’any passat i se situa entre les deu primeres rutes de l’estat. En aquesta línia ascendent, segons fonts municipals, les visites guiades han augmentat un 35% i l’oficina turística ha rebut fins a 27.000 consultes el darrer any.

Els viatgers extracomunitaris podran recuperar l’IVA de les compres

La ciutat de Lleida serà present aquest dimecres a la Feria Internacional de Turismo (Fitur) a Madrid, on presentarà dos projectes turístics per promocionar el turisme en família i de compres. Aquest segon permetrà, mitjançant un conveni amb l'empresa Innova Tax Free, que els viatgers extracomunitaris recuperin l’IVA de les seves compres a través de l’oficina de Correus de rambla de Ferran. També està prevista l’edició d’una guia amb cinc idiomes que recollirà l’oferta comercial i diverses promocions dels establiments de la ciutat que vulguin participar-hi.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat