Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Tàrrega sol·licitarà més mesures de seguretat a la C-14 després de registrar-se tres atropellaments en quatre dies

El consistori demanarà a la Generalitat construir la variant de la carretera per alleujar el trànsit de l’interior

Tàrrega,C-14,carretera,
La C-14, al seu pas per l'interior de Tàrrega. (Foto: Ajuntament de Tàrrega)
L’Ajuntament de Tàrrega sol·licitarà a la Direcció General de Carreteres l’aplicació de millores de seguretat viària en el tram de la C-14 al seu pas per l’interior del nucli urbà, després que s’hagin registrat tres atropellaments en aquest vial durant els darrers quatre dies. Les incidències s’han saldat amb ferits de caràcter lleu.

La Policia Local elabora un informe sobre aquests fets per fer-lo arribar a la Generalitat de Catalunya i, així mateix, s’instarà la Direcció General de Carreteres, responsable del manteniment del vial, a implementar més senyalització semafòrica, senyalització vertical o, fins i tot, passos elevats de vianants amb l’ànim de reduir el risc d’accidents en aquest traçat urbà. Cal destacar que les causes dels tres atropellaments apunten a distracció o enlluernament dels conductors en dos casos i per infracció d’un dels vianants en travessar fora del pas.
 
Es reitera la necessitat de la variant de la C-14

Paral·lelament, l’alcaldessa Rosa Maria Perelló alertarà una vegada més sobre les deficiències de seguretat que pateix aquest segment viari a l’alçada de l’Institut Alfons Costafreda, a l’entrada sud de la població. D’altra banda, Perelló reiterarà a la Generalitat de Catalunya la necessitat de construir la variant de la C-14 al seu pas per la capital de l’Urgell, projecte que ja està redactat però no hi ha data per adjudicar les obres. El traçat contempla una longitud de 7,3 quilòmetres des del pont del Cercavins fins més enllà del polígon La Canaleta. Es calcula que uns 10.000 vehicles (5.000 en cada sentit) circulen cada dia pel tram urbà de la C-14 dins de la ciutat al llarg de 2 quilòmetres.
 
Els tres atropellaments

Un ancià de 89 anys va resultar ferit el passat 23 de gener en un pas de vianants del carrer de Sant Pelegrí, a la confluència amb el carrer de Berenguer IV, quan va ser colpejat per un cotxe. Posteriorment, una jove de 16 anys va resultar ferida el 24 de gener en ser atropellada per un vehicle a la cruïlla dels carrers de Sant Pelegrí i Sant Josep, fora del pas de vianants. Finalment, avui dilluns una dona de 65 anys també ha estat atropellada per un vehicle al pas de vianants de la plaça del Carme a l’alçada del carrer del Mestre Güell.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat