Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Comencen les obres d’urgència a la muralla de la Seu Vella de Lleida, deteriorada per les pluges

Les actuacions, adjudicades a Construccions Mollo Torra, finalitzaran aproximadament a finals de febrer

muralla,Seu Vella,contrucció,obres,
Les obres finalitzaran aproximadament a finals de febrer. (Foto: Ares Valdés)
Les obres d’urgència al tram de la muralla de la Seu Vella entre la Porta del Lleó i el Baluard de la Punta de Diamant, que es trobava deteriorada a causa de les fortes pluges, ja han començat.


La Paeria i la Diputació de Lleida van comunicar que invertirien 10.000 euros respectivament per tal d’arranjar i netejar el mur i retirar les pedres que suposin un perill. Segons va comunicar la regidora d’Urbanisme, Marta Camps, a finals de desembre, el deteriorament de l’estructura “feia patir”. Les obres de rehabilitació, que estaven previstes per a després de les festes nadalenques, tindran una durada d’un mes aproximadament. L’actuació ha estat adjudicada a l’empresa Construcciones Mollo Torra SL.

L’obra consisteix a solucionar el desguàs de l’aigua quan plou mitjançant noves conduccions a la part superior i a canviar les inclinacions del païment del passeig que va des de la plataforma superior a la Porta del Lleó per l’interior del recinte. Pel que fa al mur, en algunes zones es preveu refer entre el 30% i el 50% del parament i en aquelles on l’esvoranc és important, refer-les completament.

L’objectiu de la reforma és seguir treballant en la consolidació de la muralla del segle XIX, respectant l’estat original del mur i augmentant-ne les condicions de seguretat i salubritat. Amb aquestes noves actuacions de drenatge, es busca prevenir que es produeixi un nou desgast de la fortificació.

Aquesta, però, no és la primera reforma que pateix la muralla de la Seu Vella. El 2011 ja es va  arranjar tot l’accés i la idea és consolidar la resta de trams de muralla amb subvencions i ajudes de la Generalitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat