Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Una setzena de carrosses desfilen a la Festa dels Tres Tombs de Sant Antoni de Tàrrega

Centres escolars i entitats exhibeixen les seves escenes en homenatge a la pagesia

carrossa, Tres Tombs, Tàrrega
"De la terra a la taula", carrossa guanyadora del primer premi sobre temàtica agrícola. (Foto: Ajuntament de Tàrrega)
Tàrrega ha celebrat aquest migdia amb una elevada participació una nova edició dels Tres Tombs en honor a Sant Antoni Abat, convocatòria de més d’un segle de tradició que honra el protector dels animals i homenatja la pagesia.


Desafiant el vent que bufava a la capital de l’Urgell, una setzena de carrosses de centres escolars i entitats han desfilat davant de milers d’espectadors per la plaça del Carme exhibint els seus quadres escènics. La comitiva s’ha completat amb una quarantena de muntures i carruatges juntament amb una desena de tractors, alguns, autèntiques peces de museu dels anys cinquanta i seixanta.
 
L’Urgell, la Segarra i el Pla d’Urgell han estat les principals comarques d’on han procedit els membres del seguici encapçalat, com marca el costum, pel pendonista, honor que enguany ha recaigut en Vicens Franquesa, representant de la tercera generació d’una nissaga familiar de pagesos targarins. La cultura popular ha esdevingut un dels principals ingredients ampliant la presència d’elements del folklore targarí. Així, el seguici ha sumat els Cavallets de Guixanet, a més de La Fal·lera Gegantera, els Nans, Lo Tossino, els Tambors de Diables BAT i els Grallers de la Barra. Val a dir que han desfilat també els gegants de Prats de Rei formant part de la carrossa del Col·legi Jacint Verdaguer.
 
Les carrosses participants han plasmat imatges vinculades al món de la pagesia i d’altres sobre temes d’actualitat, sovint amb to de denúncia. Els guanyadors en la categoria agrícola han estat Pub Petit de la Figuerosa amb "De la terra a la taula". Pel que fa a tema lliure, s’ha distingit en primer lloc el Col·legi Àngel Guimerà i la seva carrossa d’homenatge als seixanta anys de Ràdio Tàrrega. També s’han endut premi les escenes dedicades als cargols, la matança del porc, els Miquelets del 1714, els Dimoniets de Sant Antoni o l’home de les cavernes. Entre les més reivindicatives han destacat les carrosses contra el veto rus a la fruita de Lleida o la corrupció política. El Col·legi Sant Josep, l’Escola Pia i el Col·legi Jacint Verdaguer han estat altres premiats.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat