Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Els jaciments celebren els 20 anys de Patrimoni Mundial

Des de la declaració s’han descobert setanta nous conjunts de pintures rupestres a Catalunya

jaciment, El Cogul
Es commemoren 20 anys de la declaració Patrimoni Mundial de la Unesco de l’Art Rupestre de l’Arc Mediterrani de la península Ibèrica. (Foto: Jordi Play)
Fa dues setmanes es va commemorar el 20è aniversari de la inclusió de l’expedient L’art rupestre de l’arc mediterrani de la península Ibèrica a la llista de Patrimoni Mundial de la Unesco. L’acte principal de celebració va tenir lloc el dijous 29 de novembre al jaciment de pintures rupestres de la Roca dels Moros, situada al municipi del Cogul (Garrigues). De fet, durant l'anterior cap de setmana diversos jaciments lleidatans es van sumar a la celebració amb activitats de descoberta dels conjunts rupestres adreçades a tots els públics. Després de la declaració i fins al dia d’avui, a Catalunya s’han descobert setanta nous conjunts de pintures rupestres.

Com a projectes de futur, destaquen l’adequació dels accessos, el Centre d’Interpretació de la Roca dels Moros del Cogul, la recerca de les pintures i els gravats rupestres del mateix jaciment i la millora tecnològica en la visita a les pintures rupestres amb realitat augmentada.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Els nostres orígens

Publicitat
Publicitat