Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Tancat per reforma horària

Slow Shop Lleida defensa una nova cultura del temps que afavoreixi la conciliació i el descans i permeti disposar de més temps per a l'oci i la formació

Slow Shop Lleida, reforma horària
Comerços lleidatans tancaran a les 19.00 hores el dia 28 per reivindicar la necessitat d'avançar cap a la reforma horària.
Slow Shop Lleida prepara per al dimecres 28 de novembre una nova edició de la Diada per la Reforma Horària, en què anima els comerços i les empreses de la ciutat a modificar per un dia el seu horari i avançar el tancament dels negocis a les 19.00 hores. L'associació pretén amb aquesta iniciativa afavorir una nova cultura del temps que contribueixi a la conciliació laboral i la millora d'hàbits en salut i descans, així com a l'augment de temps disponible per a l'oci i la formació. Slow Shop Lleida ja va organitzar el 2016 la diada, a la qual es van adherir 165 establiments que van tancar aquell dia a les set de la tarda. Aquell mateix any, l'entitat va presentar una moció a la Paeria titulada "Lleida a favor de la Reforma Horària", que va ser aprovada per unanimitat.

Així, doncs, Slow Shop Lleida reprèn enguany la celebració de la Diada per la Reforma Horària, que es durà a terme el 28 de novembre amb l'objectiu de conscienciar per tal que els comerços tanquin més aviat del que ho fan habitualment. La reforma horària és una proposta que pretén sincronitzar els horaris laborals amb la resta de països d'Europa -sense reduir les hores de treball ni la productivitat- recuperant les dues hores de desfasament horari per tal d'impulsar una nova cultura del temps que faciliti la conciliació de la vida laboral i personal, l'adquisició d'hàbits més saludables d'alimentació i descans i disposar de més temps per a l'oci, la cultura la formació i l'associacionisme, segons exposa Anna Costa, presidenta d'Slow Shop Lleida.

En aquesta edició, l'entitat -integrada per comerços i serveis singulars lleidatans- es fixa el repte d'igualar o millorar el nombre d'establiments inscrits el 2016 i, en aquest sentit, Costa anima totes les entitats, col·lectius, empreses i persones individuals a participar en la diada. Des d'Slow Shop Lleida proposen "compactar l'horari, no reduir la jornada laboral, equiparant-nos als països europeus", remarca la presidenta de l'entitat. Anna Costa també posa de relleu que en altres localitats catalanes s'estan portant a terme accions durant l'any, "però cap de l'envergadura de la diada" que s'organitza a la ciutat de Lleida.

Pimec Comerç Lleida ja ha anunciat la seva adhesió a la iniciativa "convençuts en aquesta campanya de sensibilització que permet als treballadors gaudir d'una vida millor, de més temps per a la família i l'oci”, segons expressa el seu president, Manel Llaràs, que també defensa que "per fer possible aquest canvi es precisa d'un canvi en les normatives", i per això "l'administració hauria de ser més valenta i apostar per la conciliació de la vida laboral i la personal".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat