Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Diputació de Lleida preveu reobrir els serveis de l'IEI entre abril i juny

La biblioteca, l’hemeroteca i la sala de col·loquis estan tancades des de la tardor de 2013 per danys estructurals

biblioteca, Institut d'Estudis Ilerdencs
Es preveu que la biblioteca de l'IEI reobri per Sant Jordi. (Foto: Institut d'Estudis Ilerdencs)
La Diputació de Lleida preveu reobrir els principals espais de consulta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs entre els mesos d’abril i juny. Es tracta de la biblioteca, l’hemeroteca i la sala de col·loquis –ubicades a la primera planta– i que estan fora de servei a conseqüència de les obres de rehabilitació de la segona planta.  


Segons el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, es preveu que la biblioteca reobri per Sant Jordi i que la resta de serveis de la primera planta de l’IEI, entre els quals hi ha l’administració i la direcció, l’hemeroteca i les sales de juntes i d’arxius, ho estiguin el mes de juny.
 
Les instal·lacions de la segona planta de l’edifici es van tancar l’octubre de 2013 després de detectar-se lesions al forjat. Això va comportar el trasllat dels serveis a les instal·lacions de la Caparrella i el tancament de la primera planta per qüestions de seguretat.
 
Les actuacions d’enderroc, consolidació i reforç han suposat una inversió total d’uns 420.000 euros. En breu es licitarà la quarta fase, amb un cost de 241.697 euros, que anirà a càrrec del pressupost per a 2015 de la institució.
  
Reñé ha avançat que tot seguit es treballarà en la segona planta amb la previsió que durant aquest any el personal dels serveis administratius de l’IEI puguin tornar a l’edifici. El fons arqueològic o bibliogràfic es conservarà en un altre espai per evitar el pes excessiu que podria provocar aquest material.
 
S’aprova 1,2 M€ en ajuts culturals
 
Per altra banda, la junta rectora d’aquest dijous ha aprovat destinar 1,2M € a la propera convocatòria d’ajuts de l’IEI. Aquestes línies d’ajut estan adreçades a la realització de projectes i activitats culturals, a la restauració i remodelació de béns mobles, a la realització d’obres en equipaments culturals i a l’edició de publicacions d’interès local i comarcal, entre d'altres.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat