Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Els delictes i les faltes a la ciutat de Lleida disminueixen un 11,6% durant el 2014

Els robatoris amb força es redueixen un 28,7% i disminueixen les denúncies per prostitució a la via pública un 26,6%

Junta Local de Seguretat,Mossos dEsquadra,delictes,
L’alcalde de Lleida Àngel Ros, juntament amb el director general dels Mossos d’Esquadra, ha presidit aquest matí la Junta Local de Seguretat. (Foto: Ajuntament de Lleida)
La ciutat de Lleida ha registrat durant el 2014 una disminució de l'11'6% dels delictes i faltes. La xifra és la ponderació de la disminució d'un 16,3% del nombre de delictes i d'un 6% del nombre de faltes respecte del 2013. Així ho ha explicat l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ha presidit aquest matí la Junta Local de Seguretat.

Àngel Ros ha explicat “que són les millors dels darrers anys” i ha remarcat l’alt nivell de convivència, seguretat i cohesió social absolutament raonable en un període que socialment i econòmicament és complicat, destacant, alhora, “l’excel·lent nivell de cooperació i treball conjunt que realitzen els diferents cossos de seguretat a la ciutat, així com la col·laboració ciutadana”.

En aquest sentit, els indicadors que avalen aquest fet és que el total dels delictes a la ciutat han disminuït un 16,3% durant el 2014, entre els quals destaca els robatoris amb força, que disminueixen un 28,7%. Pel que fa a les faltes, també disminueixen un 6%. Segons l’alcalde, la disminució global dels delictes i faltes i el resultat ponderat donen aquesta reducció de l’11,6%.

Pel que fa a la gestió del trànsit, s’ha destacat que gràcies al compliment dels objectius de reducció de sinistralitat del Pla de Seguretat Vial s’ha aconseguit reduir el nombre de ferits un 22,4% a la ciutat de Lleida l’any 2014. Així, ha estat important la disminució del nombre de persones que han mort per accident de trànsit a la ciutat; l’any 2013 en van ser 7, i l’any passat, quan els dispositius de radars i els semàfors vermells ja estaven en marxa, en van ser 2. Així mateix, els atropellaments han disminuït un 24,7% i el conjunt d’accidents a Lleida, un 10%.

En l’apartat de la policia de proximitat i administrativa, també destaca el treball de la Guàrdia Urbana de Lleida pel que fa a l’absentisme escolar. Ros ha destacat la reducció del 30%, passant de 63 casos el 2013 als 39 del 2014. Així mateix, ha informat de l’increment de les inspeccions als establiments i comerços un 61%, passant dels 661 als 942. En el cas de l’Ordenança de Civisme i Convivència, cal destacar l’augment de les sancions un 8,36%, en què hi tenen molt a veure les sancions per no tenir cura dels excrements dels animals. A més, les denúncies per prostitució a la via pública es redueixen un 26,6%, passant de 15 a 11.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat