Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El monestir de Vallbona de les Monges serà l’escenari exclusiu de la quarta edició del cicle de música La Pedra Parla amb tres concerts el 4 i 5 d’agost

El claustre acull tres propostes musicals d’alta qualitat artística especialment dissenyades per conviure amb el silenci quotidià de la comunitat religiosa femenina que l’habita

monestir de Vallbona de les Monges, turistes
El monestir de Vallbona de les Monges. (Foto: Arxiu)
El claustre del monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges (l’Urgell) serà aquest any l’escenari exclusiu del cicle La Pedra Parla, una aposta musical d’alta qualitat artística amb tres concerts el cap de setmana del 4 i 5 d’agost.

El cicle, que aquest any arriba a la seva quarta edició, està organitzat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i té per objectiu potenciar l’activitat cultural del territori en espais singulars com són els monuments.
 
El monestir de Vallbona de les Monges, elegit Monument Favorit dels Catalans aquest 2018, és una de les joies del gòtic religiós català. El cicle La Pedra Parla porta fins aquest convent cistercenc un cop l’any la música dels millors compositors de la mà dels millors intèrprets. La música compartirà protagonisme, doncs, amb el silenci de la comunitat religiosa femenina que l’habita. Amb 800 anys de presència monàstica ininterrompuda, el monestir de Vallbona, fundat el segle XII, és el tresor més desconegut i sorprenent de la Ruta del Císter.
 
La Pedra Parla 2018 centra, per primera vegada, tots els seus concerts en un espai únic al claustre del monestir. Dirigit pel prestigiós contratenor Jordi Domènech, consta de tres concerts de música clàssica, dos el dissabte i un el diumenge, amb un tret de sortida barroc i una cloenda que ens porta de Mozart a Broadway.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat