Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La medicina estètica al servei de la salut i el benestar

La Clínica Nexus ofereix professionalitat i tecnologia puntera en els seus més de 2.000 metres quadrats

Nexus
Una pacient se sotmet a un tractament facial a la Clínica Nexus. (Foto: Arxiu)
“En què puc ajudar-te?”, pregunta la Montse Monjo als seus pacients a l’inici de cada consulta. Es tracta d’una qüestió molt oberta però suficientment concisa per captar quant temps fa que ningú no intenta ajudar la persona que seu a l’altra banda de la taula. Una qüestió més aviat amistosa, allunyada de la relació habitual entre professional i pacient. En definitiva, una qüestió diametralment oposada a aquella que va popularitzar la sèrie Nip/Tucka les beceroles del nou mil·leni: “Què és el que no li agrada del seu cos?”, van preguntar els doctors Troy i McNamara als seus clients durant les sis temporades emeses a TV3. En aquest cas, la frivolitat de la cirurgia plàstica emergia en tota la seva esplendor mitjançant uns personatges addictes al bisturí. Per sort, la realitat no sempre supera la ficció, sinó que de vegades la millora. “El mirall et diu com estàs, no com realment ets. És a dir, si et sents ple per dins, per fora et sentiràs la persona més guapa del món”, ens confessa la Montse, allunyant-se de la frivolitat amb què la televisió acostuma a tractar la medicina estètica. De fet, la directora de la Clínica Nexus apunta que “cal comprovar que la demanda del pacient no sigui fruit d’una baixa autoestima, ja que l’ètica professional ens impediria practicar-li cap intervenció. Ni que li fiquis el pit més bonic del món o el nas més perfecte de la història, aquella persona mai no estarà satisfeta amb el resultat, perquè el seu buit interior no l’omplirà cap cirurgia plàstica”.

Nexus és un centre d’estètica integral per a la bellesa i la salut que el Dr. Samuel Pinós va fundar l’any 1996 amb l’objectiu de convertir-se en un nexe d’unió (d’aquí, el nom) entre la medicina tradicional i l’estètica posant la primera al servei de la segona. Ubicat originalment dins d’un centre policlínic al carrer Enric Granados de Lleida, actualment la Clínica Nexus disposa de més de 2.000 m2 entre les instal·lacions situades al carrer Segrià i al passeig de Ronda de la mateixa capital del Segrià. Una xarxa de més de 120 centres col·laboradors arreu de Catalunya i l'Aragó consoliden la presència de Nexus al territori. Pel que fa al capital humà, més de vint professionals preparats i experimentats en els camps de la medicina estètica, cirurgia estètica, plàstica i reparadora, ozonoteràpia mèdica, dietètica i nutrició, entre d'altres, posen tota la seva vocació i passió en cadascun dels tractaments que ofereix Nexus.
 
El perquè de tot plegat 

Per què em cauen els cabells? O per què tinc la cara plena d’acne? Són algunes de les qüestions que les clíniques de medicina estètica s’encarreguen de resoldre però no de respondre. “La majoria de problemes estètics deriven de problemes de salut. Per exemple, un acne s’ha de treballar des de la medicina tradicional, ja que els factors hormonals n’aconstumen a ser la causa principal. Un altre cas: resulta inconcebible que davant d’una caiguda del cabell no es programin com a mínim unes analítiques per trobar-hi una explicació. Nosaltres sempre busquem la causa, però hi ha poques clíniques que ho facin”, ens explica la Montse, que aposta clarament per la medicina biològica també en el camp de l’estètica: "En aquest camp, i especialment en l'ozonoteràpia, Nexus és un centre capdavanter. Ens venen persones amb hèrnies discals, lumbàlgies, problemes cervicals, operacions de genoll de les quals els costa de recuperar-se... Considero que toquem temes purament mèdics, com ara la ginecologia”.
 
El rejoveniment vaginal

La ginecologia s’ha convertit en la joia de la corona de la medicina estètica actual. Mentre que parlar dels genitals continua sent un tema tabú per a la majoria d’homes, les dones viuen la seva particular alliberació gràcies a la cirurgia làser reparadora aplicada al camp ginecològic. En aquest sentit, l’alta demanda de rejoveniments vaginals han obligat la Clínica Nexus a incoporar la figura d’un ginecòleg en el seu equip mèdic. De nou, la Montse argumenta que es tracta d’una solució mèdica a un problema no necessàriament estètic: “Després d’un o més parts naturals, la vagina s’ha dilatat tant que pot provocar incontinència urinària i una reducció considerable del plaer en les relacions sexuals. El làser vaginal ens permet redensificar i retensar la vagina per eliminar aquests problemes”.

Així, doncs, el futur de la medicina estètica passa, en part, per la ginecologia, però aquest futur no l’entendríem sense l’evolució tecnològica que ha tingut lloc en aquest camp al llarg dels últims anys. De fet, Nexus disposa de l'aparatologia més innovadora i les tècniques més avantguardistes fins i tot abans que es comercialitzin, prèviament aprovades per les agències sanitàries, i és que el seu prestigi internacional ha dut les grans marques a testar les seves novetats a Lleida, com el làser de picosegons més avançat del món per a l’eliminació de tot tipus de tatuatges, taques i revitalització cutània, el làser Picosure, que va obtenir un gran èxit durant la fase de proves.

Ara bé, segons la Montse, cal encaminar-se cap a la medicina preventiva, a actuar abans de tenir el problema: “Treballem de la mà d’un laboratori per saber què diu el nostre ADN. Si hi ha predisposició genètica a patir una malaltia podrem començar a actuar des del minut zero”. Tot i això, la Montse ens continuarà preguntant en què pot ajudar-nos. Encara que ja ho sàpiga.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fem escola

Se7opinions

Publicitat
Publicitat