Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L’IMO insereix laboralment 2.000 lleidatans

Augmenta un 13% la inserció a càrrec de la Paeria

Institut Municipal d'Ocupació, soldadura
L'IMO imparteix tallers de soldadura. (Foto: Ajuntament de Lleida)

L'Institut Municipal d’Ocupació (IMO) va atendre l’any passat 5.449 persones, 3.103 de les quals van ser derivades al Servei d’Intermediació Laboral (SIL) i van entrar a la borsa de treball. El total d’insercions va ser de 2.005 (un 13% més que el 2016). Per tant, dos de cada tres inscrits al SIL van trobar feina. Igualment, 90 persones van participar en programes d’emprenedoria gestionats per l’IMO. Aquestes dades reflecteixen l’aposta de l’Ajuntament de Lleida per les estratègies actives d’ocupació dirigides al conjunt de la població en edat laboral, i especialment als joves i als aturats de llarga durada.Així, doncs, l’IMO té la missió de millorar l’ocupabilitat de les persones i la competitivitat responsable de les empreses, en l’àmbit de l’ocupació, a través del SIL –obert a tota la ciutadania i que posa en contacte les persones demandants d’ocupació amb les empreses que han presentat ofertes adients al seu perfil professional–; de programes d’ocupació que ofereixen serveis grupals i personalitzats d’informació, d’acompanyament, de motivació i d’assessorament que faciliten a la persona usuària conèixer les seves capacitats, interessos i perfil ocupacional; de programes d’igualtat d’oportunitats en què es forma i es dona ocupació a persones amb algun tipus de discapacitat, i de l’autoocupació, que té el seu centre al Viver FP Emprèn, situat al turó de Gardeny i adreçat a l’alumnat d’FP, el qual hi pot presentar, trobar i desenvolupar idees de negoci per transformar-les en projectes empresarials, viables i sostenibles.

Joves i ocupació

A més de l’IMO, l’Ajuntament dona suport als joves que busquen feina per mitjà del Departament de Joventut. El Servei d’Informació Juvenil de la Palma disposa de borses de treball, serveis d’orientació, cursos ocupacionals i d’elaboració de currículums, etc. Igualment, des de la Palma es dona suport en la inscripció de les persones joves a la iniciativa europea de Garantia Juvenil, destinada a reduir l’atur de persones de 16 a 29 anys. També es fan tallers per millorar les oportunitats i la presa de decisions.

SOC i Fons Social Europeu

Per segon any consecutiu, la Paeria s’ha acollit a la subvenció del SOC i el Fons Social Europeu per contractar 10 joves mitjançant programes de pràctiques. D’altra banda, el Departament de Joventut gestiona projectes per donar suport a joves artistes, creadors, comunicadors i del món audiovisual que comencen el seu projecte empresarial. Un exemple és el Mercat de les Idees, que ofereix la possibilitat a joves artistes o artesans de poder muntar una parada per exposar i vendre els seus productes.

Pel que fa a Crea2, es tracta d’un projecte d’emprenedoria artística per a joves estudiants o professionals de disseny gràfic, foto, artesania, il·lustració o similars amb inquietuds per emprendre mitjançant sessions de formació.

Finalment, el coworking Casa de Fusta és un espai de treball compartit que promou la cooperació entre professionals i està adreçat a joves que inicien un projecte d’emprenedoria en l’àmbit de la creació , la comunicació o la gestió sociocultural, entre d’altres.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat