Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Lleida Ambiental considera "un frau" que la Paeria hagi acceptat la reducció del cabal del riu Segre per sota l'establert

Per sisè any, s'organitza la capbussada al riu Segre per demanar un augment del cabal del riu al seu pas per Lleida

Lleida Ambiental,Segre,CHE,cabal,pancarta,
A les pancartes es podia llegir "Volem el Segre viu amb aigua al riu". (Foto: Àlex/Twitter)
L'organització Lleida Ambiental considera que el cabal ecològic acordat entre l'Ajuntament de Lleida i la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre pel riu Segre al seu pas per la capital del Segrià és insuficient. Els ecologistes creuen que la Paeria ha comès un frau en acceptar que el cabal del riu estigui per sota dels 14-18 metres cúbics per segon que es va acordar el 2012 per unanimitat en un Ple de l’Ajuntament. El nou cabal aprovat el juliol pel Segre és d’entre 3,5 i 5 metres cúbics per segon. 


Lleida Ambiental ha fet palès el seu malestar durant la capbussada al riu Segre, que ha tingut lloc aquest matí per sisè any consecutiu, en què una quinzena de persones s’han llençat al riu per demanar un augment del cabal del riu al seu pas per Lleida i en què col·labora l’Ajuntament de Lleida. Precisament per aquest motiu, els ecologistes creuen que l’Ajuntament no hauria d’haver cedit davant de les ofertes de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) fins que no s’haguessin aconseguit els 14-18 metres quadrats acordats.

El Centre Excursionista, pertanyent a l’organització Lleida Ambiental, reclama també des de fa anys "usos d'aprofitaments lúdics i ambientals" perquè el riu "sigui un gran centre de la ciutat" en lloc "d'una claveguera oberta".

L’acte ha reunit unes 200 persones, que han presenciat com una quinzena de persones se submergien a l’aigua a 5 graus de temperatura i nadaven fins a l’altra banda de la riba, a l’altura de la presa de Pardinyes. També hi ha hagut activitats d’escalada i la lectura del manifest a càrrec de Josep M. Castellví.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat