Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Qualia impulsa un nou model de casal d'estiu basat en el joc lliure i cooperatiu

El projecte es durà a terme al Talladell i està inspirat en el mètode de la pedagoga alemana Rebeca Wild

Qualia, casalet del Talladell, casal d'estiu
El grup d'infants que participen en el casalet del Talladell. (Foto: Qualia)
Qualia, el servei de projectes educatius i de lleure de l'Associació Alba, ha volgut innovar enguany amb una proposta de casal inspirada en la fórmula cooperativa d'aprenentatge i treball.

El servei va escollir el Talladell per a posar en pràctica aquesta nova proposta, bàsicament per l'entorn on està ubicat i també pels seus antecedents. Històricament el casalet del Talladell ha ofert una proposta de lleure a l'estiu molt més encarada al joc lliure, aprofitant l'entorn rural, la seva ubicació dins d'un poble i posant en valor el contacte amb la natura.

Francesc Rodríguez, president de l'EMD del Talladell, ha valorat molt positivament la gestió del casal per part de Qualia i ha destacat que aquesta nova proposta de lleure s'adapta perfectament a l'entorn i a les necessitats dels infants i les famílies.

Enguany Qualia ha volgut fer un pas més enllà i treballar des d'uns inicis un projecte educatiu de casalet basat en un model de lleure i aprenentatge alternatiu inspirat en la línia de la pedagoga Rebeca Wild o també conegut per l'Educació Viva. Bàsicament es tracta de tenir en compte l'etapa evolutiva en qupe es troba cada infant i preparar-li espais, ambients, propostes o projectes adequats a cada etapa. És important disposar d'un espai de llibertat per tal que l'infant pugui crear la seva pròpia aposta de lleure, treballant així de forma real l'autonomia i la presa de decisions.

Els nens quan arriben al casalet troben un espai creatiu on poden fer fang o pintura; un racó de joc simbòlic on hi pot haver la cuineta o el taller de reparació de cotxes; un espai on hi ha la taula de llums on s'estimulen els seus sentits, etc. "Conjuntament amb els infants hem creat i triat diferents racons de joc on poden desenvolupar la seva creativitat i organitzar el joc de la manera que vulguin. Aquestes activitats van variant al llarg de la setmana i sempre compten amb el nostre acompanyament i suport. En general són infants que estan acostumats a tenir un joc més dirigit i ens ha sorprès la bona acollida que ha tingut per part dels nens i nenes", explica Aina Altimir, una de les monitores del casalet.

Per tirar endavant el nou model de casal al Talladell, Qualia ha comptat amb l'assessorament especialitzat de Josep Vilaró, mestre, formador i assessor d'escoles en aquesta línia pedagògica. Vilaró també va realitzar una formació a l'equip de monitors que estan al capdavant del casal i durant tot l'estiu els ofereix el seu acompanyament.

El casalet del Talladell és un dels 21 casals d'estiu que organitza aquest any Qualia a diferents poblacions de l'Urgell, el Pla d'Urgell, la Noguera i la Segarra. Pel casalet del Talladell hi passaran al llarg de l'estiu una cinquantena d'infants.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat