Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Postius demana aturar la tramitació del POUM per resoldre els perjudicis a 150 empreses del polígon Neoparc

Planteja traslladar els dipòsits de CLH a un altre lloc si la seva ubicació actual ha de suposar que aquestes empreses quedin fora d'ordenació

Paco Cerdà, Toni Postius, Marta Gispert, Convergència i Unió
Part del grup municipal del PDECat i Unió. (Foto: Arxiu)
El grup municipal del PDECat i Unió presentarà una moció al Ple d'aquest mes de juliol en què demanarà que s'aturi la tramitació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) fins que no es trobi una solució satisfactòria al problema que planteja per a uns 150 empresaris, la major part del polígon Neoparc: la limitació de futures activitats a la zona perimetral dels dipòsits de combustible de la companyia CLH.

La formació demòcrata dona suport a la decisió adoptada aquest dilluns per aquests empresaris, que tenen la intenció de presentar una al·legació conjunta al POUM. El PDECat, a més, planteja que, en cas que no hi hagi marge a una solució favorable a totes les parts, l'Ajuntament impulsi el trasllat dels dipòsits a una altra zona per preservar els interesos de les empreses ara afectades i que donen feina a uns 2.000 treballadors.

El president del grup municipal, Toni Postius, considera que, "des del punt de vista de ciutat, el que hem de fer és defensar aquestes 150 empreses, aquestes 2.000 persones que treballen en aquesta zona, i no una multinacional que no aporta cap valor afegit". En aquest sentit, planteja "que s'aturi la tramitació del POUM fins que no es trobi una solució a aquesta qüestió i, si no hi ha altre remei que haver d'assumir tota aquesta normativa tal i com està plantejada, el que haurem de fer és obrir la porta a aprofitar la tramitació del POUM per demanar un trasllat dels dipòsits de CLH que avui en dia no s'estan utilitzant". 

La incorporació d'una normativa de la Generalitat de 2007 que defineix un perímetre de seguretat al voltant de determinades empreses del sector químic que poden representar un risc fa que a la pràctica tots els espais industrials, comercials i empresarials que estan ubicats a l'entorn de CLH quedin ara mateix fora d'ordenació. Això suposa que en el futur només es podran establir en aquest perímetre magatzems i petites oficines, però no negocis que suposin concurrència de persones o que disposin d'espais d'oficina superiors als 150 metres quadrats o que tinguin més de cinquanta treballadors. A la pràctica, això també afecta els actuals veïns perquè els impedeix fer canvis de titularitat als negocis, renovar llicències o fer obres d'ampliació.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat