Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Comú presenta un recurs contra el nou POUM

L'agrupació d'electors sosté que la Paeria hauria d'haver demanat el consentiment d'Urbanisme perquè avalés l'interès general d'anticipar la revisió del planejament vigent

Comú de Lleida, Sergi Talamonte
El grup municipal del Comú de Lleida, amb el recurs presentat al TSJC. (Foto: Comú de Lleida)
El Comú de Lleida ha presentat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) un recurs contenciós administratiu contra el Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) per considerar que el seu avançament no compleix els requisits legals. Segons el Comú, aquesta situació genera una oportunitat per aturar un plantejament que "especula amb la ciutat i que és contrari a l'interès general". 

El regidor Sergi Talamonte ha remarcat que l'actual plantejament urbanístic de la capital del Segrià, el Pla General de Lleida, es va aprovar de forma definitiva el 2003 i no el 1999 com sosté la Paeria i que, per tant, té vigència fins a l'any 2023 i no fins al 2019. Per això, des del Comú defensen que la renovació anticipada a final de mandat "sense un consens ampli de ciutat no està justificada" i ho atribueixen a "la voluntat de deixar-ho tot lligat davant d'unes eleccions que poden canviar les majories a l'Ajuntament".

Talamonte ha explicat també que un avançament en la renovació del POUM requereix una petició a la Generalitat on es justifiqui quin és l'interès general de fer-ne una revisió anticipada. Segons el regidor, la Paeria no hauria sol·licitat aquesta autorització, la qual "no és un tràmit exclusivament formal, sinó un mecanisme de control necessari per evitar possibles arbitrarietats o avançaments que no es justifiquin per l'interès general".

Des del Comú consideren que el POUM "defensa només els interessos d'uns pocs" i "s'ha fet a correcuita per uns governants que abans de quedar-se sense la poltrona han volgut fer el darrer gran favor als seus deixant lligada la planificació urbanística per als propers vint anys". A més, consideren que el projecte "genera un creixement desordenat de la ciutat", "comporta la construcció de més habitatge del que cal i obvia les necessitats d'habitatge públic", "fa desaparèixer parcs urbans", "suposa una regressió per a l'Horta" i "potencia centres comercials als afores en lloc d'impulsar-los al centre", entre d'altres aspectes que critica l'agrupació d'electors. 

És per això que el grup municipal aposta per un POUM "que pensi en el bé comú", i per això "es requereix temps i uns consensos socials i polítics que en cap cas no han existit". "El POUM defineix les possibilitats, el futur de Lleida a vint anys, i mai no s'hauria de fer de qualsevol manera perquè així ho volen els pocs que se'n beneficien", han sentenciat. 

En resposta a aquest recurs, el tinent d'alcalde i regidor de Promoció i Gestió de l'Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Félix Larrosa, ha volgut deixar clar que la revisió del POUM "està plenament justificada d'acord a la normativa vigent, d'una forma tan clara que resulta incomprensible el contenciós anunciat pel Comú si no pretén d'altres finalitats que van més enllà del procediment urbanístic". A més, ha recordat que abans de tramitar la revisió un document com el POUM "ha estat revisat pels serveis jurídics, la secretaria general i la trentena de tècnics que han participat en el procés". 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat