Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Comú de Lleida denuncia que Arnó-Sice reclama més de 2 milions d'euros a la Paeria per la mala gestió dels radars

En cinc mesos de radars i deu de semàfors en vermell, els ciutadans de Lleida han rebut multes que superen de llarg el milió d'euros

Comú de Lleida,radars,
El Comú de Lleida ha presentat la denúncia aquest matí. (Foto: Comú de Lleida)
El Comú de Lleida ha presentat aquest matí una denúncia en què l’empresa concessionària Arnó-Sice reclama més de 2 milions d'euros a la Paeria després que l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, pugés el llindar de sancions a 65 km/h i ajornés més de quatre mesos la posada en funcionament dels radars.


Segons el Comú, en cinc mesos de radars i deu de semàfors en vermell els ciutadans de Lleida han rebut multes que superen de llarg el milió d'euros. La concessionària del servei, Arnó-Sice, s'emporta el 31,5% de l'import de cadascuna de les més de 20.000 multes que s'han imposat en aquest curt període de temps més el 5% de la recaptació en via executiva.

El grup explica que al setembre aquesta UTE ja tenia garantits ingressos per valor de 444.325 euros, una quantitat que cobria sobradament la previsió de despeses de l'empresa per a tot l'any, amb encara tres mesos de coll per fer més calaix a cop de multa. “Però ni aquesta astronòmica quantitat de multes, ni la ‘generositat’ de l'equip de govern cedint gairebé un terç de l'import de cada sanció sembla haver saciat la concessionària, que el passat 8 de gener va presentar un informe de reclamacions que, en cas de prosperar, podria multiplicar per cinc els ingressos d'aquesta empresa i, de retruc, convertir els radars en una operació absolutament deficitària per a la Paeria”, expliquen els representants del Comú de Lleida. Només fins al setembre, la UTE reclama més de 2 milions d'euros.

Durant la presentació dels radars, la Paeria va fer públic que multaria a partir dels 55 quilòmetres per hora, atenent a la tolerància que estableix la normativa de trànsit vigent, d’entre el 4 i el 7%. El Comú denuncia que aquest missatge no s’ajustava en absolut a la realitat, ja que “el propi alcalde de Lleida va donar ordres expresses que els radars només multessin aquells vehicles que superessin els 65 quilòmetres per hora”.

Per aquests motius, el Comú de Lleida exigeix explicacions públiques a l'alcalde Àngel Ros. “Exigim que a partir d'ara compleixi amb les seves obligacions com a servent de la ciutat i que ho faci atenent les prioritats de la ciutadania, amb tota la transparència i honestedat que entenem que mereix la gent de Lleida”, demana el col·lectiu, que té previst presentar-se també a les eleccions municipals.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat