Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Tàrrega fa un minut de silenci a la plaça Major expressant el seu profund dolor per la mort del petit Thierno

La ciutat es bolca a fer arribar el seu suport i solidaritat a la família i a la comunitat senegalesa, presents a la concentració

minut de silenci, Thierno, Tàrrega
Els assistents, durant el minut de silenci. (Foto: Ajuntament de Tàrrega)
Milers de persones s’han aplegat aquest dilluns vespre a la plaça Major de Tàrrega per fer un minut de silenci en senyal de dol per la mort del petit Thierno, l’infant que dissabte passat moria ofegat a les piscines municipals.

La població ha expressat aquest dilluns, una vegada més, la seva profunda consternació per aquest fatídic succés i ha fet arribar el seu suport a la família, amics i la comunitat senegalesa de la capital de l’Urgell. El minut de silenci ha anat seguit d’un llarg aplaudiment.
 
La concentració, presidida per una forta càrrega emotiva, ha reunit davant de la Casa Consistorial una nombrosa presència de targarins i targarines. L’alcaldessa, Rosa Maria Perelló, en nom del municipi, ha adreçat unes paraules de condol a la mare, el pare i els germans del petit Thierno, tots ells presents a l’acte, per aquesta desoladora pèrdua. La primera edil ha estat acompanyada per regidors i regidores de tots els grups de l’arc consistorial. A la concentració també han pronunciat unes paraules l’Associació Alba, entitat on treballa la mare del nen, i el col·legi Sant Josep Vedruna, d’on era alumne el petit Thierno. El representant de la comunitat senegalesa, Abdoulaye Ly, ha expressat l’agraïment per les nombroses mostres de suport rebudes per part de la ciutadania i les institucions. L’alcaldessa ha fet extensiva una nota de condol tramesa pel conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló.
 
Al mateix temps, també s’ha posat a disposició de tothom a la plaça Major una caixa de solidaritat per ajudar la família a repatriar el cos del petit al seu país d’origen. Els donatius recollits s’han lliurat a la comunitat senegalesa. Aquest dimarts es podran continuar efectuant aportacions al tanatori de Tàrrega.
 
L’infant, veí de Tàrrega, tenia 6 anys d’edat. La seva pèrdua ha causat un fort trasbals a la societat targarina. Davant de la fatídica mort del petit Thierno, el consistori va suspendre els actes festius de Sant Joan i va decretar dos dies de dol oficial. L’Ajuntament de Tàrrega també agreix les nombroses mostres de condol i suport que hom ha expressat vers la família, els amics, la comunitat educativa i el municipi de Tàrrega en general en aquests moments tan dolorosos.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat