Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Quinze adolescents d'arreu de Catalunya participen en el segon camp de treball d'estiu per a joves a Agramunt

Recuperaran un tram de la segla Molinal i senyalitzaran els camins de terme de les Puelles i la Donzell d'Urgell

Fem Safareig, Agramunt
Imatge del camp de treball de l'any passat. (Foto: Arxiu)
Quinze adolescents d'arreu de Catalunya, deu nois i cinc noies, han arribat aquest diumenge a Agramunt, a l'Urgell, per participar durant dues setmanes al segon camp de treball d'estiu per a joves que s'organitza a la població. A partir d'aquest dilluns, els joves començaran les tasques per recuperar un tram de la segla Molinal i senyalitzar els camins de terme de les Puelles i la Donzell d'Urgell, dos dels nuclis agregats del municipi. El d'Agramunt és un dels disset camps que ofereix aquest estiu a les comarques de Lleida la Direcció General de Joventut de la Generalitat.

El Camp de Treball el coordina l'Associació Alba de Tàrrega conjuntament amb l'Ajuntament d’Agramunt. Els joves tenen entre 14 i 17 anys i han arribat de diverses poblacions de l'àrea metropolitana, dels dos Vallesos, el Maresme, l'Anoia i el Gironès. Al matí treballaran en la reconstrucció de la segla i la senyalització dels camins, però a la tarda les hores de lleure les aprofitaran per interactuar amb les entitats culturals, juvenils i esportives del municipi, de manera que un dels objectiu és que "coneguin l'essència de la identitat del poble", segons ha dit l'alcalde, Bernat Solé, en el discurs de benvinguda als adolescents i les seves famílies al Saló de Plens del consistori.

El regidor de Joventut, Oriol Puebla, ha explicat que la segla del Molinal era una de les que abastia d'aigua la localitat, captava l'aigua del riu Sió i la portava a la part alta del nucli urbà. També ha comentat que els joves seran els encarregats d'instal·lar la senyalització turística a dos camins de terme, els que porten a les Puelles i a la Donzell d'Urgell. Puebla ha destacat la tasca de recuperació de patrimoni que faran al matí però també la relació que establiran amb les entitats locals, de manera que "el teixit associatiu d'Agramunt també es beneficia de l'entrada d'aquests joves de fora per conèixer noves experiències i nous punts de vista".

Gràcies al camp de treball de l'any passat es van recuperar els safarejos d'Almenara, es va rehabilitar l'espai de la Roca de la Delfina i es va fer una senyalització dels camins que hi ha al Pilar d’Almenara i Mafet.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat