Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Comença la Ruta de la Tapa de San Miguel, que reuneix 61 establiments d'hostaleria lleidatans per donar a conèixer el millor de la gastronomia local

Sota el concepte Food Explorers, la iniciativa, que enguany suma sis establiments més, convida els lleidatans a provar nous sabors

Ramon Tudela
Ramon Tudela, xef del Restaurant No Rules, al Carrer Sant Martí, servint la seva tapa. (Foto: Adrià Ropero)
Aquest dijous ha començar la quarta edició de la Ruta de la Tapa de Lleida, sota el concepte Food Explorers de Ruta, que compta amb la participació d’un total de 61 establiments d'hostaleria lleidatans, sis més que l'any passat.

Aquest any tindrà lloc del 7 al 10 de juny i del 14 al 17 de juny. La ruta està organitzada per la Federació d'Hostaleria de Lleida, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Lleida, Turisme de Lleida, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) i San Miguel. Els establiments participants oferiran durant dos caps de setmana, de dijous a diumenge, una tapa dissenyada expressament per a l'ocasió, que se servirà amb San Miguel Especial o San Miguel 0,0% per 2,50 euros.

Durant els dies de la Ruta, es podran gaudir de creacions tan interessants com Sonia (una torrada amb base de tomàquet i ceba caramel·litzada amb un remenat de botifarró i decorada amb formatge de cabra), Tosca (pa torrat amb olivada, cruixent de pernil, filet de porc ibèric adobat, formatge brie i melmelada de tomàquet i alfàbrega), el Secret de l'Àvia (carn de porc adobada, salsa agredolça i amanida amb pebre) o el Remenat del Destí (torrada de pa integral amb remenat de botifarró, ceba caramel·litzada i ou). Totes elles, que han comptat amb l'assessorament del xef Juan Pozuelo, tenen com a objectiu mostrar les tendències emergents que barregen la millor cuina tradicional amb la de fusió.

Un jurat, format per representants de la Federació d'Hostaleria de Lleida i experts gastronòmics, puntuarà la presentació, la qualitat, l'elaboració i l’originalitat de la tapa. El jurat seleccionarà d'entre totes les propostes la Millor Tapa 2018.

A més, les tapes també podran valorar-se a través de l'aplicació mòbil www.estamosdetapas.com, sumant així puntuacions a les creacions en miniatura. El premi, que s'atorgarà un cop finalitzada la ruta, consisteix en el lliurament d'una distinció en representació de l'hostaleria lleidatana i la possibilitat de participar amb estand propi per als tres primers finalistes a la Fira Cervisia.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Serveis màxims

Publicitat
Publicitat