Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Mallorca rememora els fets de l'1 d'octubre a Lleida

Els periodistes Imma González i Gerard Martínez presenten el llibre '1-O. Basat en fets reals' a la Fira del Llibre de Palma

1-O. Basat en fets reals, Fira del Llibre de Palma
Imma González i Gerard Martínez han presentat '1-O. Basat en fets reals' a la Fira del Llibre de Palma. (Foto: Dani Martínez)
Dos dels autors del llibre 1-O. Basat en fets reals, els redactors del diari 7accents Imma González i Gerard Martínez, han estat els protagonistes de l'última jornada de la Fira del Llibre de Palma, on aquest diumenge s'han aplegat una cinquantena de persones àvides de conèixer els fets ocorreguts l'1 d'octubre de 2017 a la demarcació de Lleida. Cal recordar que és la segona vegada que el llibre de Fonoll creua el Mediterrani, ja que el passat 3 de maig va ser presentat a Artà, també a Mallorca.

Els periodistes Pere Gilart, Imma González, Gerard Martínez i Abel Pujol van coincidir a la redacció del diari 7accents i junts es van embarcar en la publicació del suplement Ara Terres de Lleida del diari Ara. A petició d'ambdós mitjans, 7accents i Ara, tots quatre van realitzar la cobertura informativa del referèndum de l’1 d’octubre del 2017, una jornada que els deixa empremta i els empeny a emprendre una cerca pels escenaris i els records de l’1-O a les terres de Lleida, de la qual en sorgeix el llibre 1-O. Basat en fets reals, editat per Fonoll. Cinquanta relats sorgits d’un centenar de testimonis que configuren una altra visió de l’1 d’octubre del 2017, de vegades menys visceral, fins i tot còmica, en ocasions anecdòtica, també surrealista, però sempre fidel a un mateix esperit: "L’1-O pertany a cadascuna de les persones que se'l van fer seu al llarg d’una jornada històrica", expliquen els seus autors. Amb pròleg de Meritxell Serret i epíleg d'Antoni Bassas, 1-O. Basats en fets reals destina 1 euro de cada llibre a l'Associació Catalana pels Drets Civils, creada pels familiars dels presos polítics. 

1-O. Basat en fets reals es va convertir en el llibre lleidatà de no-ficció més venut d'aquest Sant Jordi. De fet, l'editorial ja ha publicat tres edicions del mateix davant de l'èxit de vendes. El volum ha estat presentat, entre d'altres localitats, a Lleida, Tàrrega, Vallfogona de Balaguer, Alcarràs, Solsona, Tremp i Tarragona, i aquest dijous a les 19.00 hores la llibreria La Impossible de Barcelona n'acollirà una nova presentació.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Pa amb oli

Publicitat
Publicitat