Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Tot esperant Bruce Springsteen damunt d’un John Deere

El No Surrender Festival aspira a tornar a reunir mil músics un any després

No Surrender Festival
Fins a 1.004 músics van interpretar 'No surrender' de Springsteen en la primera edició del festival. (Foto: Albert Font)
Per als veïns de Vilanova de Bellpuig, una menuda vila del Pla d’Urgell amb una economia de subsistència basada en els conreus de regadiu i de secà i les granges d’aviram i de bestiar porcí i boví, no seria tan sorprenent que un inèdit Bruce Springsteen amb barret de palla al cap i espiga de blat a la boca aparqués el seu John Deere a l’entrada de l’Era de Cal Falillo mentre un miler de músics interpreten Badlands al seu pas. Que ningú no marqui encara el 112, no ens hem tornat bojos, o almenys no tant com Josep Maria Pou i la resta d’organitzadors del No Surrender Festival, que enguany afronten la segona edició d’un esdeveniment amb ínfules de clàssic modern. “L’any passat érem un grup de quatre grillats disposats a jugar-nos els nostres diners per muntar una festa. Ara som un grup de 4.000 grillats amb un rècord Guinness al sarró”, explica el Josep Maria amb un somriure de complicitat.

De fet, la primera entrega del festival va multiplicar per quatre la població de Vilanova de Bellpuig durant el cap de setmana del 7 i 8 de juliol del 2017 i va reunir més de mil músics en una versió de No Surrender del Boss el vídeo de la qual supera les 340.000 visualitzacions a YouTube. Un rècord Guinness de Guinness, valgui la redundància, que els organitzadors miraran de reeditar els dies 29 i 30 de juny. “A hores d’ara ja hi ha més de 600 músics confirmats per versionar Badlands, bastants més que l’any passat a aquestes altures. A més, cal destacar que el 50% dels inscrits no repeteixen de la primera edició, la qual cosa ens permet ser d’allò més optimistes respecte a la xifra final d’inscripcions”, afirma l’impulsor de l’esdeveniment, que també apunta a la inclusió d’un nou instrument, el saxo, com un dels factors clau de l’èxit d’enguany.

Però no només de Bandlands viu el No Surrender Festival. I és que hi ha diversos concerts programats al llarg del cap de setmana, entre els quals el que protagonitzarà el grup d’homenatge al Boss més reconegut a Europa, The Blood Brothers, d’origen italià, com bona part dels participants en aquest festival en honor a Bruce Springsteen. Això s’explica, segons el Josep Maria, per la intensa campanya promocional que està duent a terme la mateixa banda al seu país i que hauria animat molts dels seus compatriotes a assistir al concert. “Però no són els únics”, puntualitza el Josep Maria, que enumera tots els països que es veuran representats en el festival: “Ja hem venut diversos abonaments a Suïssa, el Regne Unit, Alemanya, França i, com dèiem, Itàlia. I avui mateix hem rebut una sol·licitud des d’Àustria”.

La mostra ofereix un abonament de dos dies per 20 euros i un d’individual per dia que costa 12 euros el divendres i 15 el dissabte.

No Surrender Kids

Una de les novetats d’enguany ha estat el No Surrender Kids, que s'ha celebrat unes setmanes abans del festival, el diumenge 10 de juny, i tal com explica el director musical de l’esdeveniment, Antoni Tolmos, estava pensat perquè els menors de 15 anys que hi volguessin participar poguessin assajar el tema Badlands de manera conjunta i, així, “aconseguir sentir-se més segurs de cara al festival’’. Aquest assaig, al qual han assistit uns cinquanta joves, ha tingut lloc a la pista de tenis que hi ha al costat del camp de futbol de Vilanova de Bellpuig, on es farà la gravació oficial del tema.

El cartell del festival, obra del caricaturista i il·lustrador de la revista El Jueves Joan Vizcarra, mostra Bruce Springsteen conduint un tractor. I és que el Boss disposarà d’un tractor de la marca John Deere com a vehicle oficial per moure’s per aquesta localitat del Pla d’Urgell en cas d’assistir al No Surrender. “També hem reservat la casa de l’Era de Cal Falillo per al Boss, convidat d’honor sempre”, ironitza el Josep Maria, que ha engegat una campanya via xarxes socials per animar-lo a participar-hi. ¿I si no estan tan grillats aquests vilanovins? D’aquí uns dies sortirem de dubtes...

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat