Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Unitat d'Aran demana a la Generalitat millorar l'accés a Baqueira-Beret per la C-28

Els socialistes proposen reforçar el transport públic i condicionar un carril addicional reversible per a les èpoques de major afluència turística

Imatge de les pistes de Baqueira Beret. (Foto: Baqueira Beret)
Imatge de les pistes de Baqueira Beret. (Foto: Baqueira Beret)
Unitat d'Aran ha demanat a la Generalitat aquest matí la millora de la C-28 per facilitar el flux de vehicles que accedeixen a l'estació de Baqueira Beret, segons ha anunciat el seu secretari general, Paco Boya, en un comunicat. Per això, ha proposat recuperar accions del Pla director urbanístic de la Val d'Aran, en les quals ja preveia un carril addicional per a aquesta via.


Aquest carril s'utilitzaria de manera reversible en funció del nombre d'esquiadors o reservat, segons les necessitats del moment, exclusivament al bus, com a solució contínua en tots els trams de la carretera des de Vielha fins a Beret. L'exsíndic del Conselh Generau d'Aran considera que aquest carril podria estar destinat al pas de bicicletes durant la temporada d'estiu.

En el Pla també s'optava per la construcció de la variant d'Arties, el nucli més conflictiu quan es registra una major afluència turística. Per això, proposen millorar i incrementar el sistema de transport públic, com la forma més fàcil per poder-se desplaçar per la C-28. En aquest sentit, ha insistit que les dues administracions han d'impulsar el transport públic per evitar l'aglomeració de vehicles en les hores punta, sent conseqüents amb les millores i l'esforç inversor de Baqueira Beret.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat