Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Universitat de Lleida crea un videojoc per millorar el clima laboral i el rendiment a la feina

Creat per la professora Gemma Filella, per encàrrec d'Activa Mútua 2008

Ferran Plana, Roberto Fernández, Gemma Filella, videojoc, UdL
D'esquerra a dreta: Ferran Plana, d'Activa Mútua, Roberto Fernández, rector de la UdL, i la professora Gemma Filella. (Foto: Universitat de Lleida)
La Universitat de Lleida (UdL) ha dissenyat el primer videojoc a nivell de l'Estat espanyol per millorar el clima laboral i el rendiment a l'empresa, basant-se en la resolució assertiva dels conflictes interpersonals. La professora de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social, Gemma Filella, és la responsable d'aquest projecte, encarregat per Activa Mútua 2008 i desenvolupat tècnicament per la firma catalana Kaneda Games, que s'ha entregat aquest dimarts.


L'eina educativa Alter Training Master Activa Mutua, editada en català, castellà i anglès, integra trenta conflictes que inclouen tant relacions horitzontals com verticals. També contempla la paritat de sexes.

Els objectius específics del joc són, en primer lloc, ser conscient de les emocions que un sent davant d'un conflicte per després conèixer i aprendre estratègies de regulació emocional pròpia i aliena i, finalment, utilitzar la comunicació assertiva per a la resolució de conflictes.

En cadascun dels casos, el jugador ha d'elegir entre cinc estratègies de regulació emocional d'una caixa d'eines, que atorguen diferents puntuacions. Les estratègies són: canvi d'atenció, expressar les emocions a algú que ens entengui, tornar a avaluar la situació en positiu, buscar ajuda i buscar una solució. Després cal triar entre quatre possibles respostes, que també sumen punts: agressiva, passiva, assertiva o per despistar.

"Aquest procés es pot aprendre i genera connexions neuronals noves que permeten incorporar aquestes actituds assertives a la vida quotidiana", ha explicat Filella. Entre els conflictes que planteja aquest videojoc ideat per la professora de la UdL trobem tot tipus de situacions conflictives, des de problemes informàtics i canvis en el format de formularis fins a enfrontaments amb companys, crítiques dels caps o canvis del lloc de feina.

En la presentació del videojoc, el rector de la UdL, Roberto Fernàndez, ha destacat la importància de la col·laboració entre la Universitat i el teixit productiu: "Les empreses poden expressar les seves necessitats a la UdL, perquè tenim molta capacitat de satisfer-les", ha assegurat.

Per la seva banda, el subdirector general d'Activa Mútua 2008, Ferran Plana, ha explicat que "els conflictes en l'àmbit laboral donen lloc a l'absentisme i redueixen la productivitat, per tant, és millor la prevenció". Activa Mútua 2008 té previst posar el videojoc a disposició de tots els mutualistes i, posteriorment, de la societat en general a través de la seva pàgina web i cursos de formació, entre d'altres. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat