Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La nit més lleidatana inaugura les Festes de Maig

Aquest primer dia de concerts compta amb una gran presència de bandes lleidatanes

Callejón Canalla
Callejón Canalla, una de les bandes que tocarà aquesta nit a les Festes de Maig. (Foto: Callejón Canalla)
Bad Gyal, Berri Txarrak, Ramon Mirabet o Dr. Calypso, entre molts d'altres, són alguns dels noms que conformen el cartell de la Festa Major de Lleida d'enguany. Un cartell que, almenys pel que respecta a l'àmbit musical, pot presumir de ser un dels més variats dels darrers anys. No obstant això, i deixant de banda els grans noms que arrossegaran totes les masses i la tradicional pluja de les festes, que sempre acostuma a fer de les seves, la programació d'aquesta nit de dijous esdevé la millor oportunitat per conèixer i gaudir d'algunes de les millors bandes del panorama musical lleidatà.

Com a perfecte inici de festa, la dosi d'energia d'EGO, guanyadors del premi de la 22a edició de la Mostra de Música Jove Directe i encarregats d'aconseguir animar i despertar tots aquells que no s'hagin adonat que les festes de Lleida han començat. EGO és una banda jove, tant pel seu naixement (fa poc més d'un any) com pel que respecta als seus components. Tot i això, neix de l'experiència anterior de molts dels seus components. El grup, que aquest gener va publicar el seu primer single, "Què més arrancaran", té influències molt variades, amb barreges de gèneres que transiten des del punk al funk més ballable passant pel rock i referents en bandes com Rage Against The Machine, Red Hot Chili Peppers o els burgalesos La M.O.D.A., que, precisament, tocaran al mateix escenari, el #festeslleida, a continuació. Aquesta actuació és el seu premi, el nostre, poder gaudir-los. Malgrat tot, si algun dels assistents no en té prou, podran donar-los una segona oportunitat (i una tercera i una quarta) a les festes d'Alcarràs, Alpicat i Torrefarrera.

Pel que fa a l'escenari #festeslleida, La Bruixa Express assumirà la responsabilitat de mantenir desperts els assistents a partir de les tres de la matinada, un repte que per aquest grup de versions no serà massa difícil d'assolir. Uns mítics de les festes de les terres de Lleida amb molts anys d'experiència que han fet ballar cadascun dels pobles que conformen la geografia lleidatana i que no necessiten molt més aval: quatre hores de directe amb versions de totes aquelles cançons que tothom vol escoltar quan està a les festes del poble. No cal dir res més.

Els encarregats d'inaugurar l'escenari La Glorieta, The Chain Smokers Band, és una banda que va néixer ara fa dos anys fruit del retrobament de dos músics amb una gran experiència a les seves espatlles: l'Edu Pérez i l'Iván Oliveras. Tot i que la banda és jove, a finals de l'any passat ja comptava amb més de cinquanta concerts. A principis de l'any passat, a més, es van incorporar al projecte David Vall a la bateria i David García al baix. Tots quatre ofereixen un repertori que va des del rhythm-and-blues cap a d'altres sons com el blues, el jazz i el soul.

The Ramalamas, que com els seus components diuen és un "feliç retrobament de cinc companys en encreuament", ofereixen un directe "suós, saborós, plomós, polpós i lleter, que fa pudor a 70's, revival dels vuitanta roquera i a conga de perdedors". Després de la publicació del seu primer senzill i alguna excursió i incursió a la Península i el litoral; presenten el seu primer EP amanit amb moqueta, catifa i cuir. Un must see.

En aquest camí cap a l'eufòria, Callejón Canalla agafa el relleu. Un grup de rock-and-roll establert a Lleida influenciat, sobretot a partir del segon LP, per grups anglosaxons impregnats de blues i rock americà com Led Zeppelin, Cream, Gary Clark, The Brew, The Stone Foxes i Black Berry Smoke però també per grups com Extremoduro i Platero i Tú. Des de l'any 2011, amb dos discos editats i més de cinquanta concerts arreu del país, es troben immersos en la promoció del seu últim LP, Indicio final, i fa poc van estrenar el seu darrer videoclip, dirigit pel col·laborador de 7accents Dani Martínez, en una multitudinària festa al Beat Cafè i Soul.

El punt i seguit de la festa el posa Koers, el fenomen arrossegador de masses made in Lleida. Els Koers són vuit i el seu líder, el Kelly Isaiah, a banda de tenir una veu privilegiada, és un frontman dels que ja no en queden. La varietat de procedències dels seus components (Nigèria, Uruguay i Catalunya) atorga a la banda de reggae un estil únic i molt característic. És, com ells mateixos afirmen, "un missatge d'unió dins de la diversitat".

La primera nit de Festa Major, doncs, pretén ser ja inoblidable. No oblidem però, que encara queden molts dies de festa per davant, això sí, sempre que la pluja ens deixi gaudir en pau. És per això que fem un prec: cordes afinades i veus preparades sobretot, que ens hi va la festa!

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat