Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Més de 230 explotacions agràries, allotjaments, restaurants i activitats de la demarcació de Lleida en la tercera edició de Benvinguts a Pagès

Les inscripcions a les comarques lleidatanes augmenten un 17% respecte de l’any passat

Benvinguts a Pagès
Benvinguts a Pagès tindrà lloc el cap de setmana del 9 i 10 de juny, amb prop de 900 propostes diferents arreu de Catalunya. (Foto: CatPress)
Amb la tercera edició del Benvinguts a Pagès, el món rural català es prepara per viure de nou un cap de setmana de portes obertes en explotacions agràries i propostes originals en restaurants, allotjaments i activitats per rebre milers de visitants que podran descobrir la pagesia, el producte i la gastronomia de proximitat arreu de Catalunya. A la demarcació de Lleida, les inscripcions de cases de pagès, establiments i activitats han augmentat un 17% respecte de l’any passat: en total, les comarques lleidatanes oferiran un total de 231 propostes diferents entre explotacions agrícoles que obriran les seves portes als visitants, allotjaments que faran ofertes especials, restaurants que oferiran el menú Benvinguts a Pagès i activitats complementàries. Arreu de Catalunya, les propostes arriben fins a prop de 900.

Visitar una de les úniques casa-museu habitades de Catalunya, observar voltors i isards, fer un taller de sabó artesà, acompanyar les egües des de l’explotació fins a les pastures en un recorregut de cinc hores per la muntanya, descobrir com es fa la sidra, com es cultiva l’ordi per fer cervesa artesana o visitar plantacions d’arbres fruiters, són només algunes de les coses que podran fer els visitants del Benvinguts a Pagès a la demarcació de Lleida. Totes les propostes es poden consultar al web www.benvingutsapages.cat.
 
Unes 30.000 persones es van desplaçar pel territori català en les dues edicions anteriors per viure una experiència lúdica que permet descobrir, tastar i comprar els productes del territori i que es complementa amb la participació d’allotjaments, restaurants i una àmplia oferta d’activitats paral·leles. La gran festa del món rural de Catalunya, que ja s’ha fet un lloc a l’agenda de famílies i foodies, esdevé un magnífic aparador pels productes del territori i de temporada perquè els visitants tenen l’oportunitat d’adquirir-los directament als productors i pagesos. També de tastar-los als restaurants que aquell cap de setmana ofereixen el menú Benvinguts a Pagès, elaborat amb productes de proximitat de cada comarca.
 
Presència arreu del país

Benvinguts a Pagès té presència a les 42 comarques catalanes i és una oferta lúdica,  turística i gastronòmica a l’entorn del producte i l’àmbit rural que ajuda a desestacionalitzar, a redistribuir el flux turístic de temporada i a descobrir i donar valor al món de la pagesia. La gran majoria dels sectors de l’alimentació hi tenen presència: granges de vedells, porcs i gallines, productors de  làctics, cellers, apicultura, pescadors, horta, fruita, cultiu de plantes aromàtiques, molins d’oli, etc. 
 
Iniciativa conjunta

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat, a través del Departament d’Agricultura, Pesca i Alimentació, de l’Agència Catalana de Turisme i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels consells comarcals, consorcis i oficines de turisme i nombroses entitats i associacions del sector.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat