Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

"E-teràpia i noves addiccions", en una jornada a la UdL el divendres 13 d’abril

Organitzada pel Centre de Psicologia i Psiquiatria Orum Center, reunirà ponents d’alt nivell i fa una crida a professionals i famílies per participar-hi

Orum Center
Imatge del cartell de la jornada.
La Facultat de Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida acollirà el proper divendres 13 d’abril una jornada amb el títol “Les dues cares de les noves tecnologies: e-teràpia i noves addiccions”.

La sessió, organitzada pel Centre de Psicologia i Psiquiatria Orum Center, en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament, tindrà lloc de les 09.30 a les 18.00 hores i està adreçada tant a professionals com a famílies. L’objectiu és obrir el debat sobre la importància de les noves tecnologies en el territori lleidatà, sobretot en l’àmbit de la psicologia i, particularment, en la psicoteràpia.
 
Segons explica Francesc Xavier Amat, responsable d’Orum Center, “per les característiques geogràfiques de Lleida, poca població i distribuïda per tot el territori, amb grans distàncies, les noves tecnologies són una eina de vital importància per aconseguir que tothom tingui més accessibilitat a la psicoteràpia”.

Paral·lelament, la sessió també pretén formar i informar sobre l’augment de les noves addiccions tecnològiques. Amat lloa l’alt nivell dels ponents: “Primeres espases locals i del país” que aportaran respostes a les noves problemàtiques addictives que estan sorgint i que, “de vegades, els pares i els tècnics podem relativitzar o banalitzar per la manca de consciència d’una realitat molt més greu”, explica Amat.

La jornada, que té un àmbit més teòric al matí i pràctic a la tarda, està adreçada a professionals i famílies, amb sessions teòriques al matí i tallers pràctics a la tarda. La sessió inaugural anirà a càrrec del psicòleg i professor Ivan Alsina, impulsor de la realitat virtual i la realitat augmentada en psicoteràpia, que farà una exposició general de quines són les principals tecnologies emprades en psicologia: teleteràpia, mHealth i realitat virtual-realitat augmentada.
 
Posteriorment intervindrà Marc Masip, firector del programa psicoeducatiu Desconect@ contra l’addició al telèfon mòbil i les xarxes socials. Masip, col·laborador habitual de diverses cadenes televisives, es va fer molt popular després d’haver propiciat la desconnexió durant quinze dies del compte de Twitter de Jordi Évole al programa Salvados de La Sexta. La visió local l’aportarà Àlex Palau, responsable del programa de noves addicions de l’Hospital de Sant Joan de Déu.
 
Al final del matí es mostraran dues eines utilitzades en psicoteràpia. Així, Orum Center presentarà el programa “Emociona’t”. Es tracta d’un software que ha desenvolupat aquest centre per tal d’ajudar els seus pacients a detectar i expressar emocions. La presentació anirà a càrrec de la psicopedagoga Anna Martínez d’Orum Center, màster en Neuroeducació i Optimització de Capacitats, i la psicòloga Anna Salazar, màster en Psicologia Clínica, també d’Orum Center. L’altra eina que es donarà a coneixer serà la plataforma CITA-IO de teràpia online.
 
La part pràctica tindrà lloc a la tarda, on es podrà veure com s’apliquen les diferents tècniques.
 
Orum Center està format per un equip multidisciplinari de professionals del món de la salut amb més de vint anys d’experiència en diferents àmbits: psicologia, pedagogia, psicopedagogia, logopèdia, homeopatia, psiquiatria, neuropediatria i neuropsicologia. Orum Center atén nens, adolescents i adults que presentin qualsevol tipus de trastorns mentals. Actualment és l’únic centre privat de Lleida que vol especialitzar-se a les addiccions en noves tecnologies.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat