Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

'1-O. Basat en fets reals', ja a la venda en llibreries!

La presentació oficial tindrà lloc al Cafè del Teatre Escorxador de Lleida aquest dimarts 3 d'abril a les 19.00 hores. Dos dies després, el dijous 5, els seus autors el presentaran a Tàrrega

1-O. Basat en fets reals
Lleida encapçala una llarga llista de presentacions del llibre '1-O. Basat en fets reals' pel territori abans de la Diada de Sant Jordi que portarà els autors a Tàrrega, Almacelles, Vallfogona de Balaguer, Alcarràs, Solsona, Alpicat, Seròs i Barcelona.
Els periodistes Pere Gilart, Imma González, Gerard Martínez i Abel Pujol van coincidir a la redacció del diari 7accents i junts es van embarcar en la publicació del suplement Ara Terres de Lleida del diari Ara. A petició d’ambdós mitjans, 7accents i Ara, tots quatre van realitzar la cobertura informativa del referèndum de l’1 d’octubre del 2017, una jornada que els deixa empremta i els empeny a emprendre una cerca pels escenaris i els records de l’1-O a les terres de Lleida, de la qual en sorgeix ara el llibre 1-O. Basat en fets reals, publicat aquesta mateixa setmana i editat per Fonoll. Cinquanta relats sorgits d’un centenar de testimonis que configuren una altra visió de l’1 d’octubre del 2017, de vegades menys visceral, fins i tot còmica, en ocasions anecdòtica, també surrealista, però sempre fidel a un mateix esperit: "L’1-O pertany a cadascuna de les persones que se'l van fer seu al llarg d’una jornada històrica", expliquen els seus autors. A pesar que tot el que s'hi relata està basat en fets reals i va ocórrer l’1 d’octubre del 2017 a la província de Lleida, els autors han pogut ometre o afegir elements al relat per raons creatives, de la mateixa manera que alguns esdeveniments i nom propis han estat modificats a petició dels mateixos protagonistes per mantenir el seu anonimat. Amb pròleg de Meritxell Serret i epíleg d'Antoni Bassas, 1-O. Basats en fets reals destinarà 1 euro de cada llibre a l'Associació Catalana pels Drets Civils, creada pels familiars dels presos polítics. 

La presentació oficial del llibre tindrà lloc aquest dimarts 3 d'abril al Cafe del Teatre Escorxador de Lleida i anirà a càrrec de la periodista i politòloga Magda Gregori, directora de Racó Català, conductora del programa Vull una resposta (La Xarxa) i col·laboradora habitual de la revista El Temps i dels programes Més 324 (324) i Las mañanas de Cuatro (Cuatro), entre d'altres. També hi haurà la presència d'una representant de l'Associació Catalana pels Drets Civils i de dos dels testimonis del llibre. Lògicament, tampoc no hi faltaran els quatre autors. Dos dies després, el dijous 5 d'abril a les 19.00 hores, el llibre es presentarà a la biblioteca de Tàrrega en un acte conduït pel periodista targarí Carles Gómez i al qual el seguirà una llarga llista de presentacions pel territori abans de la Diada de Sant Jordi que portarà els autors a Almacelles (12 d'abril), Vallfogona de Balaguer (13 d'abril), Alcarràs (17 d'abril), Solsona (18 d'abril), Alpicat (19 d'abril), Seròs i Barcelona.

1-O. Basat en fets reals aspira a convertir-se en un dels llibres més venuts a Lleida aquest Sant Jordi i, de fet, l'editorial ja ha anunciat una segona edició davant de l'èxit de vendes dels primers dies.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat