Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Les obres de remodelació de les Basses d'Alpicat es licitaran a finals d'abril

Àngel Ros ha assegurat també que abans de l'estiu sortirà a concurs la concessió del càmping i el restaurant

Les Basses d'Alpicat, Àngel Ros
L'alcalde ha visitat aquest dimecres el parc de les Basses. (Foto: Hermínia Sirvent)
L'Ajuntament de Lleida impulsarà aquest estiu la primera actuació de remodelació de l'entorn dins del Pla especial urbanístic del parc que es va presentar al setembre. Aquest primer projecte se centra en la reubicació i millora de la zona de pícnic i barbacoes del parc, que són, junt amb la zona esportiva, les activitats amb més ús actualment.

"Durant aquest any es donarà una empenta molt important al parc de les Basses, i ara, durant aquests dies, estem fent millores i manteniment que fem tradicionalment cada any, però ara amb més intensitat pels dies de Setmana Santa i Pasqua, que són els que té més ús el parc de les Basses. Primer hem fet la planificació urbanística, les tasques de rehabilitació, i ara hi haurà la primera licitació important durant el mes d'abril", ha afirmat l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, durant la seva visita al recinte aquest dimecres, en què ha recordat que la proposta d'arranjament del parc ve arran d'una moció del PP aprovada al Ple.

L'espai actual de pícnic, que acaba de ser condicionat i netejat per la celebració del dia de la mona, forma part del recinte del futur càmping, de manera que es condicionarà un nou espai de 900 metres quadrats, prop de la zona esportiva, amb condicions molt millors.

El projecte compta amb un pressupost de 150.000 euros i inclou la col·locació de nou mobiliari com taules de pícnic, barbacoes, piques i zona de recollida de deixalles, així com una anàlisi de l'estat de l'arbrat i la plantació de nous arbres. També s'enderroquen les barbacoes, piques i taules de l'emplaçament actual i s'habilitaran nous camins amb paviments tous, per on no es permetrà passar als cotxes, que hauran d'estacionar a les zones d'aparcament habilitades. A més, ha anunciat Ros, s'aprofitarà per arranjar les illetes que hi ha a l'entrada del parc i per renovar la tanca que el separa de la carretera.

La previsió és que aquestes obres puguin licitar-se a finals d'abril i puguin estar executades en dos o tres mesos, tot i que la plantació d'arbres s'haurà de completar més endavant. Mentrestant, ha explicat l'alcalde, també es treballa en el plec de condicions per licitar la concessió de l'explotació del terreny que acollirà el nou càmping i restaurant de les Basses. Està previst que pugui sortir a concurs abans de l'estiu. "La immensa majoria del parc de les Basses serà espai públic i la resta, el càmping i restauració, també seran espais de propietat pública però donada en règim de concessió a una empresa que es farà càrrec de les obres", ha afegit Ros.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat