Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Govern treballa per impulsar l'exportació d'alfals a la Xina

El conseller d'Agricultura, Josep M. Pelegrí, assegura que "Catalunya té el potencial necessari per fer un alfals amb una qualitat de referència mundial"

Pelegrí,Unió
El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí, en una imatge d'arxiu.
El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí, va assegurar el dissabte que el Govern està treballant per impulsar l'exportació d'alfals a la Xina, potenciant el paper de la cooperativa Transalfals com a soci comercial del país asiàtic. 

En l'assemblea general ordinària de Transalfals & La Vispesa a Lleida, Pelegrí va assegurar que Catalunya "té potencial per fer una alfals amb una qualitat de referència mundial", malgrat que va admetre que els requeriments de les autoritats xineses són complexes. 
 
Acompanyat pel director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, i del director dels serveis territorials de Lleida, Jaume Fabà, va afirmar que la Conselleria està promovent reunions en el sector amb l'objectiu d'agilitzar i coordinar les tasques necessàries per dur a terme l'exportació.Va considerar que la cooperativa, que compleix vint-i-cinc anys, és "un exemple de l'economia productiva catalana, de l'economia real, d'aquesta que dinamitza i dóna vida al país". 
 
Pelegrí també va assistir al centenari de la Cooperativa del Camp de Cervià (Lleida), a la qual va demanar que segueixi apostant per diferenciar-se, per innovar i per establir sinergies amb altres entitats. Va valorar la tasca de la cooperativa -que compta amb més de cinc-cents socis i produeix anualment cinc-centes cinquanta tones d'oli d'oliva verge extra- i va defensar la seva "capacitat de compaginar la viabilitat econòmica i la responsabilitat social". 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat