Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La marea lila envaeix els carrers de Lleida

La manifestació feminista d'aquest dijous ha estat la més multitudinària de la història de la ciutat

8 de març, Dia Internacional de la Dona
La plaça Sant Joan, plena de gom a gom, en el moment en què han aixecat una "torre feminista". (Foto: Imma González)
Milers de lleidatans han sortit al carrer aquest dijous, Dia de la Dona, per la igualtat de gènere i contra l'apoderament i la violència masclista, en la que ha estat la manifestació feminista més multitudinària de la història de la ciutat de Lleida. Com no podia ser d'altra manera, les dones han esdevingut les protagonistes de la protesta, tot i que també hi ha hagut una important participació masculina.

La manifestació, l'acte central de la jornada de vaga feminista d'aquest 8 de març a la capital del Segrià, ha estat convocada per la Marea Lila i ha arrencat a les sis de la tarda a la plaça Ricard Vinyes. A causa de la gran afluència de gent s'ha hagut de modificar el recorregut original, que pretenia passar per l'Eix Comercial, i s'ha desviat a l'avinguda de Blondel per finalitzar, tal com estava previst, a la plaça Sant Joan, on han tingut lloc diferents actuacions, castellers i parlaments.

En finalitzar, representants de la Marea Lila han llegit el manifest unitari, en què s'ha reivindicat el paper de la dona en totes esferes de la societat i s'han reclamat mesures "reals" que afavoreixin a la igualtat entre homes i dones, i no només en l'àmbit laboral, així com per combatre la violència masclista, entre moltes d'altres demandes.

​Durant la jornada de vaga, des de la Marea Lila s'han organitzat piquets informatius a diferents punts de la capital del Segrià i un dinar popular. Així mateix, des del migdia la plaça Sant Joan de Lleida ha acollit nombroses activitats i tallers organitzats per entitats i associacions que s'ha allargat tot el dia. Per la seva banda, CCOO i la UGT han dut a terme a les 13.00 hores una concentració a la plaça Paeria. Aquests dos sindicats, així com d'altres plataformes, han organitzat durant tot el dia a Lleida diferents concentracions i accions reivindicatives amb motiu de la jornada de vaga feminista davant de centres sanitaris, residències geriàtriques, de la presó o d'empreses, entre d'altres.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat